00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

האוצר של על השולחן


סוף שנה זה זמן מצויין להתחדש בספרים. אני אוהבת ספרים.
ספרי קריאה וכמובן ספרי בישול.
כאשר עזבתי את הבית והייתי צריכה להחליט איזה ספרים יעברו איתי ואיזה ישארו באחסנה, לא היו לי יותר מדי התלבטויות, רובם עברו איתי.. בעיקר אלו שיש בהם מעבר למתכונים. האהובים עלי זה "קולינריה אירופה", סדרת ששת של על השולחן, 2 הספרים של הקורדון בלו, דורעם גונט, בני סיידא, ספר השוקולד שלי וכמובן עוד רבים.. לאחרונה קיבלתי את האוצר של על השולחן 2009 מתנה.

את מנוי מגזין האוכל שלי החלטתי שלא לחדש לאחר שמגזין דרך האוכל בבעלותו החדשה החליט שהוא לא מכבד חוזים קיימים עם המנויים הותיקים אלא אם יכפילו את דמי המנוי.. לגבי על השולחן, אין סיכוי שאעשה מנוי מאחר וכחודשיים לאחר צאת הגליון הוא נמכר בחנויות כעודפים ב-10 שקלים והשבוע גיליתי שהגליון הנוכחי נמכר ב-20 ש"ח כאשר במנוי הכי אטרקטיבי מחירו הוא 33 ש"ח.. כך שזה לא שווה.. מה שכן אני מקבלת את הגליונות האלקטרוניים השבועיים של המגזינים.

אבל מתנה זה נחמד וספרים אני לעולם לא מחליפה.. בעיקר לא ספרי בישול אלא אם יש לי כבר כזה.
הספר מחולק לפרקים:
סלטים
מרקים
דגים
עוף, בקר וכבש
תוספות וצמחוני
מאפים ולחמים
מתוקים
מדור פרסומי של השף הלבן
ואינדקס מתכונים - על פי חומרי גלם ועל פי א-ב

בספר יש לא מעט שפים מוכשרים כמו רות אוליבר, מאיר אדוני מ"כתית", אבי ביטון מ"אדורה", תומר בלס מ"הלחם של תומר" ועוד..

מנות שנראות לי מעניינות מהספר וכנראה שאנסה אותן לאיזו ארוחה משובחת  (מממ... מי אמר שעוד פחות משבועיים יומולדת שנה לבלוג :))
מרק פטריות וערמונים עם קציפת כמהין של עומר מילר מ"חדר אוכל" (אני מאוד אוהבת פטריות וזה נראה לי שילוב מצויין)
מחבת של נקניקיות מרגז וירקות של יוסי מסילתי מ"טאצה ד`אורו"
(נראה צבעוני בתמונה ומעניין, כמובן שצריך נקניקיות שוות.. אני ממליצה על אלו של אלן טלמור)
ע`יגה בשר של מיכל מוזס (מה לעשות.. יש לי צד עירקי:))
מאפה כרישה של אורלי פלאי ברונשטיין (אני אוהבת כרישה ומה יכול להיות רע בכרישה, שמנת, שום ופרמזן??)
מקלות זיתים וגבינה של אורי שפט מ"לחמים" (אני מכורה מכורה מכורה לפחמימה הזו!!)

על המתוקים אני מוותרת.. מעדיפה לאפות עוד משהו משמרים.

חשבתי איזה מתכון אני אעלה כאן לפוסט ואז החלטתי להעלות את הקציצות עוף ודלורית ברוטב פונזו מהיר של אוריה גבע (את התמונה הלקוחה מתוך הספר צילם דן לב) המתכון נראה מעניין ואני חושבת שלאחר הטיגון להכניס אותם לרוטב על בסיס חלב קוקוס (יש כזה עם 3.75% שומן) יעשה להם טוב..


חומרים ל-30 קציצות:
1/2 דלורית קטנה קלופה, מרוקנת מגרעינים וחתוכה גס
30 גרם שורש ג’ינג’ר קלוף (חתיכה באורך 3 ס”מ ובעובי 2 ס”מ)
2 שיני שום קלופות
2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הלבן ולגבעולים הירוקים
500 גרם חזה עוף טחון
40 גרם (1/3 כוס) פירורי לחם
2 כפות רוטב סויה
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון
לרוטב פונזו מהיר:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 כף חומץ אורז


אופן ההכנה:

מכינים את הקציצות: טוחנים דלורית, ג’ינג’ר, שום ואת החלק הלבן של הבצל הירוק במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. את החלק הירוק של הבצל חותכים לז’וליינים באורך 4 ס”מ.
מניחים עוף בקערה עם פירורי לחם וז’וליינים של בצל ירוק ומוסיפים את תערובת הדלורית הטחונה. מתבלים בסויה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
יוצרים קציצות שטוחות בקוטר 4 ס”מ.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
מכינים את רוטב הפונזו ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בקערית קטנה לצד הקציצות.

גיוונים:
מחליפים את הדלורית ב-300 גרם דלעת טריפוליטאית או דלעת צרפתית קלופה וחתוכה גס.
מוותרים על השמן ומניחים את הקציצות בכלי אידוי מעל סיר מים רותחים. מכסים ומאדים 5 דקות.

לסיכום:
אני אוהבת ספרי בישול וזה נראה חביב למדי.. אם אצליח להביא את עצמי למטבח ולבשל, מבטיחה לכם פוסטים טעימים ושחיתותיים :) ועכשיו כשיש כאן תרמומיקס בבית.. אני בטוחה שזה אפילו יהיה יותר קל.. הבעיה היא רק למצוא זמן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת