00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פשטידת פטריות קלה להכנה וגם פרווה!

12/01/2010
כן! זה עוד אחד מהניסיונות שלי לגוון את הפשטידות של ליל שבת.
הפעם, היו לי שתי סלסלות של פטריות שחיפשתי להן פיתרון וברשימת המאכלים שהייתי צריכה להכין לסוף שבוע שעבר, היתה גם פשטידה פרווה.
אז בקלי קלות, ממש בלי הרבה עבודה, נולדה הפשטידה הנפלאה הזו, שאין לי ספק שאכין אותה שוב.
אפילו האיש שאיתי שלא מחבב פשטידות בדרך כלל,  אכל ממנה וגם ביקש תוספת .
 
פשטידת פטריות פרווה
 
מצרכים:
סלסלת פטריות שמפניון
סלסלת פטריות חורש
3 בצלים גדולים קצוצים
2 בצל ירוק קצוץ (הירוק והלבן)
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
3 ביצים
כוס וחצי קמח תופח (או רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה)
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות גדושות אבקת מרק פטריות
 
 
אופן ההכנה:
בשמן זית לטגן את הבצלים (היבשים) רק עד שקיפות.
את הפטריות יש לפרוס לפרוסות ולשים בקערה גדולה. להוסיף אל הפטריות את הבצל הירוק ואת כל יתר המרכיבים כולל הבצל המטוגן, כשאת הקמח יש להוסיף בסוף.
לערבב היטב עד להתאחדות כל  התערובת.
 
להעביר את התערובת לתבנית משומנת.
אני הכנתי בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ + תבנית אישית קטנה, כך שבהחלט ניתן להכין בתבנית מלבנית 20/30 ס"מ או עגולה גדולה.
 
לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות, 1/2 שעה בטורבו או 50 דק` בערך באפיה רגילה - עד הזהבה.
 
שימו לב - אין צורך לטגן את הפטריות! כל הטעם של הפשטידה הזו זה בפטריות שמתרככות אך ורק באפיה ולא בטיגון קודם, שמוציא מהן לדעתי את כל המיץ (תרתי משמע).
 
בתאבון
 
 
 
ביחד בצלחת עם סלט חיטה, בטטה מקורמלת אפויה ונבטי צנונית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

109 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת