00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

בי בימ באפ - מנת הדגל הקוריאנית

בי בימ באפ (bi bim bap) בתרגום חופשי הוא אורז מעורבב, זוהי מנה מאוד פופולארית בקוריאה וכוללת סוג בשר או טופו, קימצ`י, מבחר ירקות מוקפצים וביצים.
הכל מתערבב יחדיו עם ממרח חריף וטעים היחודי לקוריאנים, הרוטב נקרא kochujang המורכב מבסיס ממרח חריף בתוספות שונות.
אינני יודע אם ניתן לקנות את בסיס הממרח החריף בארץ, אם ניתן עדיף להשתמש בו ואם לא ניתן להחליף בכל ממרח צ`ילי חריף אחר.
 
 כ- 30 דקות                           דרגת קושי - בינוני
 
הכמות מספיקה ל- 4 מנות
 
רכיבים:
 
300 גרם רצועות עוף או בקר (במנה המקורית משתמשים בבקר)
4 ביצים
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
חבילת עלים ירוקים כגון תרד, בוק צ`וי או כל עלים אחרים
* ניתן להחליף/לגרוע/להוסיף ירקות שאוהבים. קימצ`י הוא התוספת הנפוצה ביותר (קישור למתכון בצד ימין).
שמן שומשום
שומשום
שמן סויה או קנולה
מעט חמאה מלוחה/מחמאה
מלח
פלפל לבן
פלפל שחור
 
3 כוסות אורז לבן מבושל
 
בלילה לעוף/בקר:
 
1/2 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית סוכר
2/3 כוס מים קרים (כ-140 מ"ל)
1/4 כפית מלח
 
ממרח kochujang :
 
2 כפות kochujang (תמונה למטה) או כל ממרח צ`ילי אחר
2 שיני שום כתושות
1 כף חומץ אורז או חומץ יין לבן
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות שומשום
2 רצועות בצל ירוק קצוצות דק
2 כפיות סוכר
 
אביזרים נלווים:
 
קערה גדולה לבשר
מחבת או ווק לטיגון
קערה קטנה לממרח הצ`ילי
כף עץ
מטרפה
מלקחיים
קעריות הגשה
 
אופן הכנה:
 
לחתוך את כל הירקות ולהכין בצד, לפזר על הגזר והמלפפון מעט מלח ולהשאיר בצד לכ- 5 דקות:
 
 
לערבב את חומרי הבלילה לעוף/בקר עם מטרפה
 
 
להוסיף את העוף/בקר ולערבב היטב
 
 
לטגן את רצועות העוף/בקר בשמן סויה 2-3 דקות (אפשר בצ`יפסר, הרבה יותר מהיר) ולאלה שלא אוהבים טיגונים ניתן לשים מעט שמן במחבת ולהקפיץ בנאגלות קטנות.
להוציא לנייר סופג.
 
* ניתן להקפיץ את העוף/בקר עם מעט שמן שומשום ומעט רוטב סויה.
 
למזוג מעט שמן שומשום למחבת ולהקפיץ את המלפפון על אש גבוהה כ 2-3 דקות, להוציא לצלחת בצד.
 
 
למזוג עוד מעט שמן שומשום ולהקפיץ את הגזר 2-3 דקות, להוציא לצלחת בצד.
 
 
להקפיץ את העלים הירוקים ואת הנבטים באותה הדרך (כל אחד בנפרד) להוסיף מעט שומשום ולהוציא לצלחת בצד.
 
 
 
לטגן 4 ביצי עין 2-3 דקות עם מעט חמאה או שמן שומשום (שלא יהיה עשוי לגמרי, זה מצוין לערבוב עם האורז).
 
 
זהו הממרח הקוריאני kochujang:
 
 
וכך הוא נראה בפנים...
 
 
לערבב את כל חומרי הממרח יחדיו היטב
 
 
לסדר בקערה 2/3 גובה אורז, במרכז ביצה עין ומסביב את כל הירקות והעוף/בקר.
להוסיף מהממרח (כל אחד וטעמו הוא...) ו....
 
 
לערבב הכל יחדיו...ובתיאבון :)
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת