11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

סלט מימוזה

סלט מימוזה
המממ… ממה להתחיל? מזה שזה מאוד טעים או מזה שזה מאוד לא פוטוגני? אז כך, קצת קשה לצלם מאכל שהוא כולו שכבות, ושכבות עדינות דין ומתפרקות ונמרחות. אולי אם להכין את סלט הזה בתור מנות אישיות בתוך רינג זה ייראה קצת יותר סימפטי, אבל מאוד קשה לשמור על שלמות מוחלטת כאשר הסלט הוכן בתוך צלחת הגשה גדולה (כנהוג) ונלקח בעזרת כף גדולה. אז ניסיתי לחתוך "פרוסה" מדויקת ככל האפשר וזה מה שיצא. אל תשפטו בחומרה את הצילום, אחרי שתכינו תבינו על מה דיברתי

 

ובכן, זהו לא סלט רוסי עתיק יומין כמו כל המאכלים עליהם כתבתי עד כה, וגם לא ידועה לי ההיסטוריה שלו (הלא כל כך רחוקה לשם שינוי) איך, איפה למה נולד ומי המציא, אבל מה שאני יכולה לומר בבטחה זה ששם הסלט קשור לפרח צהוב אשר פורח באביב, ועבורי אישית (בטח כמו בשביל רבים) מסמל את השמיני במרץ – יום האישה הבין לאומי, כי תמיד בחג זה הביאו לנשים זרי פרחים עם צבעונים ועם מימוזה. וכך זה נראה, ואפילו מאוד מזכיר עץ ישראלי (שאני לא יודעת מה שמו על אף שגדלים בגינתי כמה כאלה) עם פרחים צהובים (ומעצבנים) שמלכלכים הכל מסביב ונדבקים לבגדים ולשיער כמעט בלי הצלחה להוציאם.

 

אז לפני שאגש למתכון ברצוני להבהיר – אינני מתיימרת להציג מתכון זה כמקורי, או כבלעדי, או כנכון ביותר. אני מביאה מתכון לפי איך שמכינים "מימוזה" אצלנו במשפחה כבר קרוב ל-20 שנה. אני יודעת שבכל בית יש גרסאות משלו, שינויים ומרכיבים אחרים, וכזאת היא גרסתנו. אנחנו לא מכינים "מימוזה" בכל יום וגם לא בכל הזדמנות, זהו סלט די מושקע מבחינת זמן ההכנה והוא שמור אצלנו בעיקר לחגים. כמו כן, זה לא מסוג הסלטים הקלילים והדיאטטיים, אלא סלט שהוא מהווה מנה בפני עצמה.

 

מרכיבים:

2 קופסאות שימורים של אלתית (ואם אין אז טונה הולכת מצוין. בתמונה הסלט עם טונה)

3 תפוחי אדמה בינוניים

4 גזר גדול

6 ביצים

כ-200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אימא שלי מתעקשת על גבינה מעושנת, אני מעדיפה רגילה, אז לטעמכם ולבחירתכם)

1/2 בצל קטן קצוץ דק דק דק או לחילופין בצל ירוק

מיונז

 

הכנה:

1. לבשל את תפוחי האדמה והגזר שלמים בקליפתם עד להתרככות. לבשל ביצים קשות.

 

2. לקצוץ דק דק בצל.

 

3. בעזרת מזלג לרסק את הדגים ולהוסיף מעט מהשמן (במידה וזה אלתית, אם משתמשים בטונה אז לסנן את כל השמן).

 

4. לאחר שהירקות המבושלים הצטננו לקלפם ולגרד בפומפייה עבה (כל אחד בנפרד).

 

5. להרכבת המנה: להכין צלחת הגשה עמוקה ולהתחיל לסדר שכבות:

~ תפוחי אדמה מגורדים בפומפייה עבה, מעל למרוח במיונז (לא רושמת כמות מדויקת של מיונז, פשוט למרוח כך שהמיונז יצפה את שכבת תפוחי האדמה)

~ לקלף ביצים קשות ולהפריד חלבונים וחלמונים. 3  חלבונים לגרד בפומפייה עבה ולסדר מעל שכבת תפוח האדמה.

~ מעל החלבונים לשים את הדג המרוסק.

~ מעל הדג בצל קצוץ דק ולמרוח במיונז (בנדיבות).

~ מעל הבצל לשים גזר מבושל ומגורד בפומפייה עבה ושכבה דקה של מיונז.

~ מעל הגזר גבינה צהובה מגוררת.

~ מעל הגבינה 3 חלבוני ביצה הנותרים ומגורדים ושכבת מיונז (בנדיבות).

~ ושכבה אחרונה חלמוני ביצה מגורדים בפומפייה עבה (הכי עדיף לגרד ממש מעל צלחת ההגשה כדי לא למעוך אותם בהעברה מקערה אחת לשנייה).

 

6. עדיף לתת לסלט לשהות במקרר לפחות שעתיים.

 

הערות שוליים: השכבות כולן צריכות לכסות את כל פני השטח של השכבה הקודמת.

חלבני ביצה אפשר לא לחלק לשתים אלא לשים את כולם בשכבה אחת, אבל בעניי המרקם יוצא עדין יותר כאשר יש שתי שכבות.

נכון, הסלט לא דיאטטי, אבל כמו שכתבתי בהתחלה הוא מהווה מנה בפני עצמה. אצלנו הוא מוגש לשולחן יחד עם כל שאר המנות ואוכלים מעט מכל דבר.

 

בתיאבון!

 

גנבת תכנים, תמונות והפרה של זכויות היוצרים

שאלות לשם שיפור ניהול הבלוג 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת