00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רפי כהן - Raphael

ניסוי בצילום וטעימה-הפוסטים, הצילומים, הטעמים

הקדמה

אני נמצא בתחום כבר הרבה שנים, רפאל קיימת 9 שנים וגם בשנים שלפני,זה התחום שאני עוסק בו בעצם מאז שאני זוכר את עצמי. עולם המסעדנות והארוח הוא עולם קשה, תובעני, שלא עושה הנחות לא של שעות לא של סופי שבוע ולא של מאמץ-פיזי ונפשי. זה עולם שאו שאוהבים או שלא קשה מאד לשרוד או אפילו בלתי אפשרי לשרוד לאורך זמן בלי אהבה אמיתית לאוכל, למטבחים, לאנשים ולקהל. העבודה במטבח היא עבודה פיזית קשה מאד אבל גם נפשית מדובר בהקרבה לא פשוטה בכלל והיא נהיית יותר ויותר גדולה ככל שהאחריות מתעצמת.

בשנים שעברו למדתי דבר או שניים על התחום בארץ. אחד הדברים היותר מצערים שאני נתקל בהם הוא שבישראל ענף המסעדנות נתפס כענף מעבר ובד"כ ככזה שלאו דווקא מצריך מהעוסקים בו התמקצעות יתר ואני כרגע לא מדבר בכלל על שפים אלא על טבחים ועל אנשי מקצוע אחרים בתחום. תשאלו כל מלצר או טבח מתחיל בצרפת למשל מה הוא מרגיש למקום העבודה שלו או תבקשו ממנו להעריך את הדרך שמחכה לו עד לשלב הבא בהיררכיה המסעדתית. אני מאמין שלרוב תקבלו את אותה התשובה שנובעת ממקור אחד - באירופה להיות במטבח או לעבוד בתחום המסעדנות זה מקצוע לכל דבר ולא שלב חולף ומשם בא רוב ההבדל. אני לא אומר שאין כוח אדם טוב בישראל אני רק טוען שבשביל שהוא יתמקצע יותר וירגיש יותר מחוייבות ורצון לצמוח בענף - צריך לקרות שינוי גם בקרב המסעדנים שצריכים לדרוש ולצפות ליותר וגם בקרב בתי הספר שמכשירים את הדור הבא.

גם ברפאל, כשמגיעים טבחים חדשים (וכן, אנחנו מחפשים טבחים טובים, מקצועיים ועם נכונות להישאר אצלנו, ללמוד ולהתפתח), הם עוברים מסלול הכשרה ארוך שמורכב גם מהעבודה השוטפת אבל גם מלימודי העשרה כמו סיורי למידה בארץ ובחו"ל, סדנאות מקצועיות והמון שעות של השקעה מצד כל אנשי המקצוע ברפאל. הכל בשביל שבסופו של דבר כולם ייצאו מרוצים יותר -הלקוחות, המסעדה וכמובן - הטבחים.

בתהליך של העבודה על האתר החדש שמתי לב שגם פה יש מאפיינים של מה שתיארתי קודם. אוכל באינטרנט בכל העולם (וישראל לא שונה ואפילו בולטת) הוא אחד התחומים הכי חמים שיש. לא יאומן כמה חומר אפשר למצוא ברשת שקשור לאוכל למסעדות מתכונים ופרודוקטים. לא האמנתי שיש כזה שפע אבל מהר מאד היה ברור שגם התחום הזה סובל בישראל פחות או יותר מאותם מאפיינים שהזכרתי קודם.

אפשר למצוא בארץ מאות בלוגים פורומים אתרים ומיזמים שקשורים לאוכל. אני מניח שזה קשור לאהבה הגדולה שיש לישראלים לארוח ולאוכל בכלל ובאמת יש הרבה מאד דברים מעניינים של אנשים פרטיים שפשוט אוהבים לבשל לארח ולספר על זה מה שהיה פחות קל למצוא זה את הבלוגים היותר מקצועיים שלא רק מבשלים מאהבה אלא גם מבינים בפרודוקטים בבישול לרבדיו השונים ובתהליכים שעובר אוכל בכלל ופרודקטים שונים בפרט.

הצוות שעבד על האתר ואני הבנו די מהר שיש פה תחום שצריך עזרה מקצועית ולכן החלטנו שזו אחת המטרות שלנו ל-2010 - לקחת תחת חסות האתר החדש של רפאל בלוגרים מקצועיים ולתת להם ידע והעשרה מקצועיים. את הצעד הראשון שעשינו אני באמת יותר משמח וגאה לחשוף בפניכם כאן. "צלום בניסוי וטעימה" הוא הארוע הראשון שפתח את הנושא הזה השנה וגם הוא בא מתוך צורך אמיתי - ליישר קו של טקטסים מצויינים עם צלומים מקצועיים ובגלל זה בחרנו לחבור למועדון הצלמים של קנון של חברת קרט ולעשות ערב שכולו על טהרת האוכל, הטעמים והמקצועיות - של הטקסט מצד הבלוגרים ושל הצלומים מצד הצלמים. אם לשפוט לפי התוצאות ולפי הפידבקים היה ערב מוצלח ומרגש. התוצאות לפניכם ובקרוב - שתוף הפעולה הבא שכבר צמח מהערב הזה - סדנא של צלום מקצועי לבלוגרי קולינריה מאייפון ועד מצלמה ביתית.

6 בלוגרים מקצועיים השתתפו בערב והם צוותו ל-6 צלמים מעולים. כל זוג (או שלישיה) עברו את הערב יחד וייצרו אח"כ פוסט משותף של טקטס וצלומים ואלו הם:

"בישול בקצב הסלסה" של אריאלה פיקסלר אלון יחד עם הצלם - שלומי ארביב

 "קולינריא" של תמר בן דוד יחד הצלם עם ניר אלון

 מעין נדיר יחד עם הצלם נועם וינד

 פוד אנד ווין" של כפיר וגל יחד עם הצלם אליק מוס

"אוכל זה טעים" של ערן ועידית יחד עם הצלם דודי מרום

"פשוט מבשלת" של רחלי זוסמן יחד עם הצלמת אסנת רום

ואת התוצרים הויזואליים הנפלאים של הערב הזה אפשר לראות באתר החדש של רפאל - www.raphaeltlv.co.il וגם בפייסבוק

אשמח לשמוע דעתכם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רפי כהן raphael אלא אם צויין אחרת