00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

עדנה - פנינת השרון האמיתית חבויה בין עצי הפיקוס

את עדנה אני זוכרת (במעורפל) עוד מאז שהיתה דוכן פלאפל.
 
מאז עדנה גדלה ובגרה והפכה למסעדה אשר מגישה אוכל נפלא במחירים מצחיקים. על המחירים האלו היא שומרת בין היתר בזכות העובדה שהתשלום במסעדה הוא במזומן בלבד (אל דאגה, יש כספומט במרחק כמה צעדים).
 
אנשים רבים מקטלגים את עדנה בתור מסעדה "ביתית פרסית" ואפילו אם זה הז`אנר שעדנה תתן לעצמה, לדעתי זו טעות ופספוס. בעדנה יש מגוון גדול של מנות והמנות האירופאיות הן מהחזקות ביותר במסעדה.
מומלץ להזמין מקום מראש (כדאי גם באמצע השבוע).
 
אז מה אכלנו בראשונות?
 
לחם הבית עם חצילים כבושים (12) שם צנוע למנה חובה. חלת בצל חמימה ומקסימה מגיעה ב-3 פרוסות עצומות (חצי כיכר) בלווית חצילים כבושים עם הרבה שום ומעט נענע ופינכת חמאה רכה. מעולם לא הייתי ממעריצי הלחם לפתיחה, אך על החלה הזו אנו לא מוותרים.
 
 
כבד קצוץ עם בצל מטוגן (24) כבד טעים ובאופן מפתיע לא כבד מדי. החסרון - הוא לא מגיע עם לחם או טוסטים - תכננו את צריכת החלה בצורה נבונה.
 
 
סלט ים תיכוני - סלט ירקות עשיר עם גבינה בולגרית (33) סלט טרי ורענן עם הרבה נענע, פטרוזיליה ולימון. ליווי מתאים לארוחה הכבדה שבדרך.
 
 
ולעיקריות:
 
ביף סטרוגנוף - רצועות פילה בקר בפטריות ושמנת (54) מנה מדהימה (ולא לבעלי לב חלש). 200 גרם של חתיכות פילה בגודל ביס טובעות ברוטב עשיר של שמנת עם הרבה פטריות. המנה הוזמנה עם גראטן (תפוחי אדמה בשמנת) ומוגשת עם שעועית ירוקה מוקפצת ופלח בטטה מתוקה על הגריל. מו-שלמת.
 
 
מוסמה - נתחי בקר, חציל ורוטב עגבניות (44) נתחי בקר שהתבשלו ארוכות ברוטב מקסים של עגבניות עם חצילים, עד שהבשר מתפרק ובסוף המנה אם עוד יהיה לכם מקום תוכלו לחפש כמה פיסות תועות ברוטב. לתוספת הוזמן אורז פרסי (מבושל עם שעועית אדומה, גזר, תפוחי אדמה).
 
 
 
מניפת פילה ברוטב ציר בקר ויין (69) מנה מהספיישלים. 280 גרם פילה בקר אשר מגיע במידת עשייה מקסימלית של מדיום, מוגש ברוטב מצוין ולתוספת הוזמן צ`יפס. הפילה היה מקסים, בשר משובח, אחת מנות הפילה הטובות שטעמתי. זו פעם ראשונה שנתקלנו במנה הזו בספיישלים ואני יכולה רק לקוות שהיא תמשיך לככב גם בעתיד.
 
 
 
השירות: השירות בעדנה טוב וכל המלצריות חביבות ונעימות. לעתים העומס מורגש בחוסר תשומת לב המלצרים אך בדרך כלל אין בעיות.
 
לסיכום: בעיני זו מסעדה שחובה לנסות ובמיוחד לא להגביל את עצמכם ל"מומחיות" של התבשילים הפרסיים, על אף שאלו מצויינים. אני לא מכירה אף מסעדה שמגישה אוכל ברמה כזו גבוהה ובמחירים כאלה נמוכים ועל כן היא מסעדת הבית שלנו כבר שנים רבות. עקב נסיון רב שנים אני מצרפת רשימה של מנות רבות שהן מעולות ואני ממליצה לנסות (ועדיין יש מנות רבות שלא ניסיתי, כי פעמים רבות אני הולכת על האהוב והמוכר במקום לגוון).
 
מומלצים (וחלק הם רק בספיישלים ולא בתפריט הקבוע):
חלת בצל
פטריות בחמאת שום ויין לבן
ביף סטרוגנוף
טבעות פילה
מוסמה
שפטה במיה
ביף בורגיניון
קובה דלעת
פלפלים ממולאים (מתקתקים למדי ועם עשבי תיבול נפלאים)
פאדג` שוקולד
 
לוותר:
מוסקה
 
דירוג בסולם אמ אמ אמ: 9.7
 
עדנה, טרומפלדור 3, רמת השרון (ליד המשטרה, אתם תראו לפי השומר שיושב בחוץ)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת