00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מסעדות תימניות בשעריים

תימן זה כאן - מסעדות תימניות בשעריים

 

שעריים היא שכונה ברחובות, הנחשבת למעוז יהודי תימן בישראל. היא הוקמה לפני כמאה שנה ע"י עולים, שהגשימו חלום להתגורר בארץ הקודש. מאז ועד היום נשמר בה צביונה התימני ותיק היומין. מבחינה קולינארית שעריים היא גן-עדן לחובבי אוכל תימני אותנטי. פרט ל"כרם" בתל-אביב, אין שום אזור אחר בארץ, בו פועלות מסעדות תימניות רבות כל-כך בשטח כה קטן. לאחרונה ביקרתי בשתיים ממסעדות השכונה: "מזעקי" ו"פונדק חיים גפלא". להלן הרשמים:

  

מזעקי, ארלוזורוב 85, רחובות

 

מזעקי היא המסעדה התימנית המפורסמת ביותר בשכונה. היא מתמחה במרקים, המתבשלים באיטיות על פתיליות. עיצוב? הצחקתם אותי. זוהי מסעדת פועלים, שהאסתטיקה ממנה והלאה. לכאן מגיעים כדי לאכול וללכת מבלי להתעכב.

 

 

תפריט המסעדה:

 

פתחנו את הארוחה עם מרק רגל (35 ₪). הוא אמנם לא היה סמיך, אך טעמו היה עשיר ומעט פיקנטי. הנוזל ספג לקרבו את טעמי הבשר - כמו שמאכלי בישול ארוך מיטיבים לעשות. שחו בו פיסות נהדרות של בשר ג`לטיני, שכל טעימה מהן היוותה אושר צרוף. במילה אחת: Excite

 

 

בנוסף הזמנו מרק בשר (29 ₪). שמחנו לגלות נוזל אדמדם, השונה מהמרק הקודם (מסעדות רבות בארץ מגישות את אותו המרק – ורק מחליפות בו את נתחי הבשר). המנה היתה מוצלחת גם כן – פרט לעובדה שהבשר בה היה מעט סיבי. לטעמי גם לא היה מזיק לרככו עוד יותר.

 

 

כמו כן הזמנו קורקבנים ברוטב (29 ₪). הקורקבנים היו רכים, אך לא נימוחים לגמרי – כמו אל דנטה בפסטה... טעמם היה מיוחד מאוד – והם שחו ברוטב עגבניות נהדר, סמיך ואדמדם. מנה משביעה ומוצלחת.

 

 

את שארית הרוטב ניגבנו עם לחוח (4 ₪), שהוגש עם חילבה. כמו כן הוגשו פיתות ולחם טרי.

 

 

בנוסף הזמנו קציצות עם שעועית ואורז (35 ₪). דוגמא לאוכל ביתי פשוט וטוב.

 

 

במהלך הארוחה חשתי שאני סועד אצל הסבתא התימנית, שמעולם לא היתה לי. בעידן בו בישול על פתיליות נדיר כל-כך בארץ, מסעדה כמו מזעקי היא מזכרת מעולם הולך ונעלם. ביום חורף קר שווה להגיע לכאן - ולו כדי לסעוד את הלב ולחמם את הגוף במרק הרגל המשובח.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

פונדק חיים גפלה, אברבאנל 2, רחובות

 

זוהי המסעדה התימנית הותיקה ביותר בשעריים, שפועלת פה עוד משנת 1966. למרות חזותה הפשוטה, היא מעוצבת עם הרבה חן. מפות לבנות על השולחנות, תמונות נאות על הקירות – והיא משדרת חמימות ביתית. בניגוד לתחושת העממיות במזעקי, כאן נעים יותר – וגם הקהל "מעונב" יותר.

 

 

יתרון נוסף של גפלה הוא שעות פעילותה. המסעדה פתוחה גם בלילה – וכך, כשהגענו אליה בשעת ערב, היא היתה מלאה בסועדים. התפריט כאן מתמקד באוכל ביתי: מרקים, ממולאים ובשר על האש – ופחות מאכלים תימניים מסורתיים.

 

פתחנו את הארוחה עם מרק שעועית (20 ₪). הוא היה סמיך, כבד ותובל במידה.

 

 

כמו כן הזמנו מרק ירקות (20 ₪). היא היה שגרתי יותר, קליל, לא גדוש מדי בירקות – ומאוד ביתי.

 

 

למנה עיקרית הזמנו קישוא ממולא (22 ₪) ומוסקה (22 ₪). שניהם הוגשו באותה צלחת. מנה לא גדולה במיוחד במימדיה, שהזכירה את הטענה עתיקת היומין על חסכנותם של בני העדה. הקישוא שמולא באורז היה כה נימוח, שכמעט נמס בפה. המוסקה הכילה בשר טחון נהדר, אך פחות אהבתי את הרוטב החמצמץ והדליל שליווה אותה.

 

 

לא מדובר אולי במסעדה עם התפריט הייחודי ביותר בעולם, אך את מה שעושים ב"גפלה" – עושים כמו שצריך. יש בפשטות ובחמימות הביתית פה משהו כובש, שקשה להסביר במילים.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת