00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

עדן

עדן, נווה שאנן 14, תל-אביב

 

מובלעת פרסית

 

אין הרבה מקומות מדכדכים כמו מדרחוב נווה שאנן באזור התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב. הסביבה כאן מהווה אבן שואבת לכל מדוכאי, נדכאי ומתוסכלי החברה הישראלית. זונות, הומלסים, נרקומנים, סוחרי סמים, פליטים מאפריקה, עובדים זרים –  אלה הם חלק מהפסיפס האנושי הכעור, המרכיב את המקום. מדינה בתוך מדינה, שזכתה בתואר המפוקפק "הצחנה המרכזית הישנה".

 

באופן מפתיע דווקא באזור הזה שוכנות שתיים מהמסעדות הפרסיות המפורסמות והותיקות בארץ: קשת ועדן. על קשת כתבתי בעבר – ולא הסתרתי את התלהבותי ממנה. מדובר לטעמי באחת המסעדות העממיות הטובות ביותר, הפועלות כיום בישראל. כעת החלטתי לבקר גם בעדן הסמוכה לה.

 

ההגעה למקום כרוכה בהליכה במדרחוב בין אנשי ביבים, הסוקרים אותך מכף רגל ועד ראש. עטיתי על פני ארשת קשוחה, את הארנק תחבתי עמוק בכיס המכנסיים הקדמי – ובלב קראתי "שמע ישראל". לאחר מספר דקות הגעתי אל היעד בשלום ונשמתי לרווחה. עדן אינה מסעדה מפוארת, אך יש בה חן, שמשכיח מיד את המתחולל בחוץ. מובלעת של נורמליות בליבו של אחד האזורים השליליים בארץ.

 

 

גם כאן, כמקובל במסעדות פרסיות, מוגשת בפתיחה צלחת ירק שכוללת צנוניות, פטרוזיליה, רשאד, ועשבים ירקרקים שונים. כמו כן מוגשות צלוחיות טחינה וחצילונים כבושים עם עשבי תיבול.

 

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

גונדי (25 ש"ח). מדובר בכדור המכיל חומוס וחזה עוף טחונים עם תבלינים פרסיים, המבושלים במרק עוף ביתי. הגונדי היה ענקי בגודלו ומעולה בטעמו. נוקשה במידה, לא מתפורר – ובכל נגיסה ממנו חשתי בטעם גן-עדן.

 

 

גורמה סבזי (45 ש"ח). זהו תבשיל פרסי מסורתי, שמכיל כאן שישה סוגים של עשבי תיבול, לימון פרסי, שעועית וגולש מבשר בקר. הוא הוגש בלווי צלחת של אורז לבן ואורז פרסי. המרק היה סמיך ותובל ביד טובה. תבשיל ארומתי עז טעם, חמצמץ ומיוחד במינו.

 

 

אָש (40 ₪, מנה המוגשת בימי שישי בלבד). זהו תבשיל אדמדם, המורכב מעשבי תיבול, רסק רימונים, תמרהינדי, סלק מאודה, קציצות בקר ואורז. לפני כ- 3000 שנה, כשעשו ביקש מאחיו יעקב "הלעיטני נא מן האדום האדום הזה", האם הוא התכוון למאכל הזה? גדולתו של האש היא בעושר הטעמים שבו, במפגש בין החמוץ, המתוק והתבלון הפרסי המיוחד. מאכזב היה לגלות כאן גרסה קצת חיוורת למנה, לא מתוקה כמעט בכלל – וחסרת עומק הטעמים שמאפיין אותה.

 

 

מוסמה בדנג`ון (45 ₪). זהו תבשיל הכולל רוטב עגבניות, חצילים, שעועית ירוקה וגולש של כתף בקר. המנה הוגשה עם צלחת אורז. אוכל ביתי פשוט וטוב.

 

 

כשיצאתי החוצה, חשתי שחזרתי לאפריקה. כמה חבל, שאכילת מטעמים פרסיים שכאלה, כרוכה במעבר באזור כל-כך חסר חן. לא קשה לנחש כיצד היו מצליחות קשת ועדן – אילו רק היו ממוקמות במרכז העיר. בכל מקרה, עבור מי שיתגבר על הרתיעה הכרוכה בהגעה למקום, צפויה כאן ארוחה פרסית חביבה, משביעה ומשתלמת.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת