00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מבשלים ביחד

מעשה שהיה כך היה.
יום שישי, האחרון בשנת 2009 הוקדש כולו לבישול!
נפגשנו שישה בלוגרים בשוק האיכרים בת"א כדי לקנות מצרכים טריים ואם אפשר אז גם קצת מיוחדים, קנינו דגים בקצביה, ועוד כמה מצרכים בסופר ונפגשנו בדירה של נטלי מהבלוג המתוק "עוגיו.נט".
במטבח קטן שאינו עולה על 2/4 מטר, כשמשטחי עבודה ניצבים לכל אורכו, נכנסנו יובל מהבלוג "פשוט מבשל פשוט", טל מ -"מה יש לאכול", אריאלה מ-"בישול בקצב הסלסה", ענבל מ-"פיית העוגיות", נטלי שאל מטבחה פלשנו ואנוכי והתחלנו במלאכה.
 
ההחלטה היתה - לבשל ארוחה שלמה, ממנה ראשונה עד מנה אחרונה. כל בלוגר יכין מנה אחת שתהווה חלק מהארוחה.
אז כן, כמו שכבר בטח הבנתם, היו לנו 6 מנות לאכול ואפילו יותר.
  
 אני חושבת שעם ארוחה שכזו צריך לתת לתמונות לדבר.
את המתכונים אתם תמצאו בבלוגים  הרלוונטים, כל בלוגר יציג את המנה שלו.
 
אז שנתחיל?
 
מנה ראשונה - אריאלה הכינה לנו מרק בצל קלאסי עם המון בצל ויין לבן.
 
וגם, עלי סיגר ממולאים גבינות ושברי פקאן
 
המנה הוגשה כך.
 
מנה שניה - המנה של טל: דג מוסר על מצע תרד ערבי, פול ירוק טרי וזיתי קלמנטה שחורים.
 
נטלי הכינה לנו לחם שאור
 
מנה עיקרית - המנה שלי: אורז מלא ואורז בר בחלב קוקוס, עם פטריות מוקפצות, תרד ערבי מוקפץ ונבטי חמניה. (מתכון למטה)
 
מנה עיקרית - המנה של יובל: גלילות שייטל ממולאות באספרגוס בר וגזר צבעוני, ברוטב יין, הדרים ומרקחת אגסים.
 
מנה עיקרית - עוד מנה של יובל: נתח וואסיו ששהה לילה שלם במרינדת הדרים, צרוב על פלנצ`ה.
 
כך הוגשה המנה העיקרית.
 
ולקינוח - על הקינוחים היו אחראיות (ואיך לא?) ענבל ונטלי.
זה התחיל בתחתיות מרנג במלית קרם מסקרפונה לימוני ותותים בבלסמי. 
 
ונגמר בגנאש מריר משובח שהוגש עם בננה מטוגנת עטופה בקדאיף ושקדים.
 
וכך זה נראה אחרי "המלחמה" בשעה מאד מאוחרת של היום.
 
אני חייבת לציין שזו היתה חוויה מדהימה לבשל עם אנשים שכ"כ מבינים בבישול! שהראש שלהם שופע רעיונות והטעם משובח!
כל המנות היו נהדרות!! וזה בהחלט כייף גדול בשבילי להיות חלק מהחבורה המקסימה הזו.
 
תודה לטל שהגה וחשב על הרעיון הזה של לבשל ביחד,
תודה לנטלי שהקריבה את המטבח שלה בשבילינו  ותאמינו לי זו באמת היתה הקרבה!
תודה לאריאלה שליוותה אותי בהלוך ובחזור ונאלצה לסבול אותי כל הדרך הביתה...
תודה לענבל שלימדה אותי בדרכה שלה איך זה להיות פרפקציוניסטית וגם נינוחה.
ותודה ליובל שלא הפסיק לצלם ובזכותו יש לי תמונות לרשומה הזו
 
ועכשיו נעבור למתכון של המנה שאני הכנתי.
את יתר המתכונים כאמור תמצאו בבלוגים האחרים.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
אורז מלא ואורז בר בחלב קוקוס, עם פטריות מוקפצות, תרד ערבי מוקפץ ונבטי חמניה.
 
 
המתכון עצמו פשוט מאד אבל המנה שמתקבלת היא מרשימה וטעימה.
בעזרת רינג בקוטר 8 ס"מ מסדרים את המנה על הצלחת, שכבה אחרי שכבה - קודם אורז שמתקבל מעט דביק בגל הבישול בחלב הקוקוס, לאחר מכן הפטריות, התרד, נבטי החמניה ומעל הכל מגררים גבינת פוקרינו בשביל הטאצ` האחרון.
את הכנת הפטריות והתרד רצוי לעשות ממש לפני ההגשה כדי שישארו חמים.
 
אורז מלא ואורז בר בחלב קוקוס עם פטריות מוקפצות, תרד ערבי מוקפץ ונבטי חמניה.
 
מצרכים:
 
לאורז
4 כוסות אורז מלא
200 גר` אורז בר
פחית חלב קוקוס
מלח אטלנטי
פלפל לבן גרוס
אגוז מוסקט
8 כוסות מים חמים
 
פטריות:
סלסלת פטריות חורש פרוסות
סלסלת פטריות שי-מג`י
סלסלת פטריות אנוקי
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
 
תרד:
כ-200 גר` עלי תרד ערבי
שמן זית
מלח אטלנטי
 
קופסא של נבטי חמניה
 
גבינת פוקרינו
 
אופן הכנת האורז:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את האורז עד שכולו מצופה במעט שמן.
מוסיפים 8 כוסות מים חמים ומבשלים עד שכל המים נספגים באורז.
האורז צריך להיות מוכן אל-דנטה.
מוסיפים פחית חלב קוקוס, מלח אטלנטי, פלפל לבן גרוס ומעט אגוז מוסקט.
מבשלים עד שחלב הקוקוס נספג באורז, טועמים ומתקנים תיבול.
 
אופן הכנה הפטריות:
במחבת עם שמן זית ומעט חמאה מקפיצים את פטריות החורש, כשהן מתרככות מעט (כ-2 דק` הקפצה) מוסיפים אליהן את השי-מג`י להקפצה קצרה וממש לפני שמורידים מהאש מוסיפים את האנוקי ל-30 שניות ולא יותר! האנוקי מתרככות במהירות לכן צריך להוסיף אותן בסוף.
ממליחים ומפלפלים בעדינות.
 
אופן הכנה התרד:
באותה מחבת בה הוקפצו הפטריות הוסיפו מעט שמן זית, זרקו פנימה את עלי התרד, המליחו במעט מלח והקפיצו עד להתרככות העלים - לא יותר! הורידו מהאש.
 
סידור המנה:
בתוך רינג בקוטר 8 ס"מ שמונח על צלחת ההגשה, שימו שכבה של כ-2 ס"מ אורז והדקו היטב לצלחת.
מעל הניחו שכבה של פטריות ומעליה כמה עלי תרד.
הוציאו בעדינות את הרינג, פזרו כמה נבטי חמניה ומעל הכל גרדו גבינת פוקרינו.
 
זהו, פשוט, קל וטעים
 
 
האורז מתבשל
 
חגיגה של פטריות
 
בתאבון.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת