00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוף בקארי וחלב קוקוס

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

יום ראשון הוא יום השאריות, וכאחת שלא אוהבת לזרוק אוכל, אני מתמודדת עם האתגר, לאלתר על בסיס השאריות ולהפוך אותם לארוחה טעימה, מזינה וכמובן - ייצוגית, עד שהמקור לא נודע...
 
הפעם החיים היו קלים - נותר יותר מחצי מהעוף בתנור של ארוחת יום שישי-  וזאת למה? במקור התכוונתי להכין עוף ממולא. אבל כמנהג ימים אלה - חליתי. ארוחת הערב נפלה על כתפיו הרחבות של בעלי וזה מה שהוא יודע להכין, ואפילו מאוד טעים.
 
הרבה תה עם לימון, דבש ( שאני ויתרתי בגלל הסוכר) וג`ינג`ר מגורר !! כן כן- והיום אני כמעט חדשה אז קחו לתשומת ליבכם.
 
התבססתי על מתכון ותיק שלי שמכיל שני מוצרים אהובים - קארי וחלב וקוקוס.
 
המתכון המקורי :
 
 
רצועות עוף וירקות בקארי וחלב קוקוס 
 
 
500 גר` חזה עוף
רצועות דקות של ירקות - גמבה, גזר, קישואים, בצל, פטריות ובעצם - כל ירק שאוהבים.
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
2-3 כפות גדושות קארי
קופסת חלב קוקוס
 
אופן ההכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות 2X4 בערך.
- מקפיצים את העוף העוף כשלוש דק`.
- מוסיפים ומקפיצים את הירקות עוד כשמונה דקות על אש חזקה, מדי פעם מערבבים
- מתבלים ומערבבים היטב.
- שופכים את קופסת חלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה, וסוגרים את האש.
- אנחנו אוהבים חריף ולכן אני נוהגת להוסיף פלפל חריף.
 
והפעם - חתכתי לרצועות את העוף שנותר והוספתי לירקות המוקפצים והשאר לפי המתכון
 
להגיש עם אורז לבן או נודלס ( הכי טעים...) .

10 ד´ עבודה ומעדן
 
 
 

הערות

- יש חלב קוקוס, יש קרם קוקוס ויש מי קוקוס - לא כל כך יודעת מה ההבדל אבל זה לא משנה, שמה בתבשיל מה שיש לי.

-טעם הקוקוס כמעט ולא מורגש ובעצם זה כמעט כמו טעם של שמנת מתוקה.
 
- אחוז השומן בחלב קוקוס נע בין 17-19 אחוזים שזה המון. בקופסה יש 400 גר`. אפשר להחליף חצי מהכמות במים או מרק עוף.

 

בתיאבון

 

חישוב נקודות:

500 גר` חזה עוף = 10 נקודות
2 כפות שמן         = 5 נקודות
ירקות                  = 0
400 חלב קוקוס  =  22
 
סה"כ                 = 37  נק`
 
שימוש ב- 200 גר` חלב קוקוס מוריד את ערך המנה ב-11 נק` וזה משמעותי, כי היא מוגשת על פחמימה כלשהי .
 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת