00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קוגל ירושלמי עם גרנולה

04/01/2010
 
אלו הימים הקרים שמעלים זכרונות מבית סבתא לפעמים. אלו הריחות שאתה מריח והטעמים שמתגלגלים על הלשון טרום הכנה וטעימה.
 
שנים שלא הכנתי קוגל פיקנטי. תמיד קוגל מתוק עם תפוחי עץ, קינמון וסוכר.
 
קוגל מתוק אני אוהבת שחום. קוגל פיקנטי אני אוהבת נטורל.
 
הוספתי גם גרנולה. וירא, כי טוב, אימצתי לתמיד.
 
 
 
 
 
 
קוגל ירושלמי עם גרנולה
 
2 שקיות אטריות ביצים דקות

מלח

1 כף שמן 

 

200 גר` חמאה

1 כוס סוכר

כף פלפל שחור

5 ביצים

1/2 כוס גרנולה עם פירות יבשים

מלח גס

 

 

לבשל את האטריות עם מלח. להעיבר למסננת ולשטוף עם מים קרים.

להעביר לתבנית פיירקס ולערבב את האטריות עם השמן.

 

לחמם במחבת את החמאה ולהוסיף את הסוכר. לערבב כל הזמן עד תערובת סמיכה.

 

לחמם תנור ל 100 מעלות.

 

 

 

 

מוסיפים את התערובת לתבנית עם האטריות ומערבבים היטב.

 

בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים פלפל שחור וגרנולה. מערבבים ומוסיפים לתבנית. מערבבים היטב ובוזקים מלמעלה מלח גס.

 

 

מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים כשעה ומורידים ל 80 מעלות. אופים עוד כ 5 שעות או עד הבוקר.

 

 

בתיאבון

 

 

אלינוער 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת