00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לחם עם קמח מלא .







לחם עם  קמח מלא .
מתכון  מעולה  שקיבלתי לפני כמה שנים מחברתי הגולשת: נירהמ1
השבוע הכנתי אותו שוב

 

חומרים:כוס מידה סטנדרטית-240-250 סמ"ק
3 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח לבן ללישה על השיש
1/2 3 קמח מלא
2 כפות שטוחות שמרים יבשים ,או 50 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים
1 כוס מים להוספה במידת הצורך (קמח מלא דורש יותר נוזלים)
תבנית מלאה למחצה במים כדי ליצור אדים בתנור – היא צריכה להיות בתנור עד תום האפייה.


אופן הכנה:
בקערה גדולה שמים קמח שמרים וסוכר
שמים את המלח ו"קוברים" אותו בקמח לא ליד השמרים
מוסיפים את המים ולשים לבצק רך, אך לא דביק מדי, תוך כדי הוספת נוזלים (במידת הצורך)
מקמחים את השיש, מעבירים אליו את גוש הבצק
לשים תוך הוספת קמח, קמצוץ בכל פעם (ממש בקמצנות)
לשים לפחות רבע שעה – ככל שלשים יותר כך הלחם יוצא אוורירי יותר

מתפיחים שלוש התפחות בקערה מכוסה במגבת:
מתפיחים התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו, נועצים אגרוף במרכז כדור הבצק כדי להוריד את הנפח, צרים שוב לכדור ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו, צרים צורה ללחם או מחלקים ושמים בתבניות ומתפיחים שוב

מחממים תנור ל-220 מעלות (כ-10 דקות), אופים את הלחם כ-20-15 דקות.בחום של 220 מעלות, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים עד שהלחם משחים.



 הערות: אילנית / דליה:  יצאה כיכר גדולה ואחת בינונית,אני לשתי במיקסר 10  דקות.לפני שהכנסתי לתנור "חרצתי" בסכין את הלחם.
לחם אוורירי וטעים.מומלץ בחום.
 
יום נפלא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת