00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

מאפו - טופו (mapo doufu)

מאפו - טופו הוא מאכל מאוד מפורסם המגיע אלינו ממחוז סצ`ואן שבסין, ולכן הוא חריף מאוד. הוא מורכב מטופו ומעט בשר, בתוספת של ממרח שעועית וצ`ילי.
בדר"כ משתמשים בבשר חזיר טחון להכנתו, אך בגרסה הזו השתמשתי בבשר בקר טחון.
 
מומלץ לניסיון גם לאנשים שלא אוהבים טופו (צחי...קדימה לעבודה )
 
ניתן להכין אותו גם בגרסה צמחונית לחלוטין ולהחליף את הבשר בטופו קשה, שעועית או סייטן.
 
תהנו :)
 
 כ- 30 דקות                דרגת קושי -  בינוני
 
רכיבים:
 
300 גרם טופו רך
250 גרם בשר בקר טחון או לחילופין טופו קשה/שעועית/סייטן
2 כפות שמן שומשום או שמן בוטנים
2-3 שיני שום כתושות
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כפית פלפל סצ`ואן - Sichuan pepper (לא חובה, נותן טעם מעקצץ על הלשון)
2 כפות ממרח צ`ילי ושעועית שחורה - אני לא יודע אם ניתן לקנות את הממרח בארץ, מצורפת תמונה למטה...(כתחליף, ניתן לערבב שעועית שחורה מקופסאת שימורים ושמן צ`ילי).
1 כוס ציר עוף
1 כפית סוכר
1 כף רוטב סויה או רוטב צדפות
מלח ופלפל
2 כפות קורנפלור ומעט מים
 
אביזרים נלווים :
 
ווק או מחבת עמוקה
כף עץ
 
אופן הכנה :
 
ממרח שעועית שחורה עם צ`ילי
 
 
לחתוך את הטופו ולסנן ממים
 
 
לחמם שמן בווק או מחבת ולטגן שום כתוש וזנגביל מספר שניות ולהוסיף בשר עד להשחמה.
 
 
 
להוסיף את ממרח השעועית ואת הפלפל סצ`ואן ולערבב היטב.
 
 
להוסיף בצל ירוק ולטגן 2-3 דקות.
 
 
להוסיף את ציר העוף ורוטב הסויה/צדפות, לערבב ולהביא לרתיחה קלה.
 
 
להוסיף את הטופו, הסוכר, מלח ופלפל ולערבב בעדינות בכדי לא לשבור את הטופו.
 
 
לבשל 4-5 דקות על אש בינונית, לערבב קורנפלור עם מעט מים, להוסיף ולערבב להסמכה.
 
 
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעט בצל ירוק לקישוט.
 
נפלא עם אורז וגם לבד... בתיאבון
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת