00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

לזניה תרד

 
 
להתעורר מאוחר ביום ששי בצהרים ולגלות שהצמוד עשה רק קניות בסיסיות בשוק -כי לא היתה לו רשימה- לגלות במטבח עלי תרד, ירקות ופירות והמון פסטות מסוגים שונים במדף התחתון במזווה. לגלות שהחשק לבשל חזר אלי והעיקר שיצאתי מהמחלה שאפפה אותי מספר ימים לא מבוטלים.
 
 
להוציא מהמקפיא חבילת שניצלים, להפשיר. מה אעשה בהם אחליט מאוחר יותר.  לקחת חבילה מהמדף של עלי לזניה של ברילה -אלה שלא זקוקים לבישול מוקדם- ולהכין לזניה משגעת עם שני רטבים.
 
 
להכין ביעף שניצלים מטוגנים, נתחי עוף מוקפצים ברוטב, לחכות שהלזניה תצא מהתנור, להתקלח ולחזור למיטה כמעט עד צאת השבת. דלקת ריאות זה משהו שמחליש לאללה. תודה לאל אני מאחורי.
 
 
 
 
 
 
לזניה תרד
 
1 חבילה עלי לזניה טריים
12- 15 אריות לזניה - ברילה
1 ביצה
 
*גבינות מגוררות
 
 
להניח את עלי הלזניה בקערה עמוקה עם מים חמימים והרבה מלח. להשאיר את העלים בקערה עד שכל החוליירס והמשוקצים למיניהם צפים למעלה. תהליך זה תקף גם אם אתם קונים עלים שטופים -עאלק-.
 
לסנן מהמים ולשטוף פעם נוספת במים חמים. לסחוט את העלים ולחתוך אותם בעזרת הידיים או מספריים. לערבב את התרד עם ביצה אחת ולהניח בצד.
 
 
להכין 2 סוגי רטבים.  
 
 
 
רוטב עגבניות
 
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
100 גר` רסק עגבניות
כפית בזיליקום
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל לבן
1 כף סוכר חום כהה
 
לחמם את השמן בסיר ולהוסיף בצל, ולטגן עד ריכוך. לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים. לבשל על אש בינונית עד רתיחה. להנמיך את האש ולבשל עוד כ- 10 דקות.
 
 
 
 
 
 
רוטב בשמל  
 
40 גר` חמאה
1/4 כוס קמח
2 כוסות חלב - טמפרטורת חדר
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
 
להמיס חמאה בסיר קטן ולהוסיף את הקמח תוך בחישה מתמדת. להוסיף את החלב תוך ערבוב ולבסוף את התיבול. כשהרוטב מסמיך להוריד מהאש ולהניח להתקרר כדקה עד שתיים.  
 
 
*לזניה מקורית מכינים עם גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמזן. אני השתמשתי בגבינות שהיו לי בבית . פקורינו וקשקבל. 
 
 
להכנת המנה:
 
על בסיס התבנית שופכים חצי מכמות רוטב הבשמל. מעל מניחים שכבת אטריות לזניה וחצי מכמות התרד. שוב שכבת אטריות ותרד.
שופכים מעל את יתרת רוטב הבשמל.
 
שוב מניחים שכבת אטריות. לגרר מעל את הגבינות ולשפוך על כל הכבודה הזו את רוטב העגבניות.
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום
ל 30 דקות. להוריד את הנייר, לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית בתנור לעוד  כ 10 דקות. 
 
 
 
 
 
לימים בריאים ומחוייכים
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת