88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

פשטידת תירס ופטריות עם קמח פולנטה - "פשטידת ריינג`רים"

הנה מתכון עם צ`ופר מיוחד... צ`ופר אמיתי שתוכלו ליהנות ממנו בביקור הקרוב שלכם באילת. אבל לפני הצ`ופר, אקדים עם תיאור הקשר בין המתכון, לצ`ופר ולמה באתי לכם פתאום עם ההמלצה הזו (וכדי שטיפ-טיפונת תקבלו מושג, אפילו הצלחתי להסריט חלק קטן מהחוויה... הסרטון בקישור הזה וגם בסוף המתכון. 6 וחצי דקות מתוך שעתיים):
הסיפור מתחיל בצורך נואש לחופשונת קצרה, ממשיך שהילדים (גדולים קצת... אבל ילדים) מבקשים להצטרף ולגמרי לא מסתיים כשאמא אילתית לצליאקית בובתית שומעת שאת החופשונת אני מתכוונת לבלות בעיר שלה.
השילוב הזה מניב חופשה שחובה לשבץ בה גם פעילות לילדים וגם פגישה נחשקת עם איריס, אמא של מאיה אחרי עשרות שיחות טלפוניות בהן כבר מזמן נשבר הקרח הוירטואלי.
ואז מתברר שלאיריס יש הצעה מאוד מפתה עבורנו, הצעה שבדיעבד הסתברה כפסגת הבילוי הנופשוני הזה על כל האטרקציות וההנאה שהיו מנת חלקנו בו. איריס הציעה: טיול ריינג`רים... "כנסי לאתר הזה ותגידי מה דעתך..." ככה היא במסר אישי בפרטי. נכנסתי כמובן והילד הקטן (13... אבל לנצח יהיה "הקטן" ואת "הצעיר" אני שומרת לגבר-גבר שלי) לצידי. איך שהוא מעיף מבט חטוף בגלריה הוא מזעיק בקריאות שמחה את אחיו הפחות קטן (ילד בן 17...) ושניהם מנסים לקבל ממני יותר פרטים על החוויה. ואני? מה אני בכלל מבינה בזה... נו, טוב, אז ריינג`רים... זה נחמד אבל אפשר לחשוב... מה ההתרגשות? כאילו מה כבר יכול להיות כל כך אטרקציוני בטיול שטח ברכב ממונע? אז זהו... לאחר עשרות ביקורים וחופשות בעיר הדרומית הזו, אני יכולה לסכם בכך שטיול הריינג`רים הזה, בשטח ההררי (תרתי משמע...) החמים בגווניו ובאופיו של חבל הארץ הדרומי שלנו, כחוויה הכי מהנה ואטרקטיבית שהיתה לי. ובאופן יוצא דופן, יש הסכמה משפחתי גורפת הפעם - גם הילדים והבעל באותה דעה. לפני שאני עוברת לסיפור איך מתקשרת האטרקציה הזו דווקא לפשטידת התירס (שקיבלה את השם "פשטידת ריינג`רים"), כדי שלא אשכח, הטלפון של מאי ריינג`ר (לפרטים ולהזמנות: 08-6317890, 050-7344500, מרכז החאן באילת). וכעת לסיפור:
כאמור, נעניתי בשמחה להזמנתה של איריס והתייצבנו בהרכב נופשים מלא לטיול הריינג`רים שתואם. בריינג`ר שמאחורינו התמקמה שלישיה: נהג - גבר חביב, מנומס ואדיב מלווה בשתי עלמות חן דוברות שפה זרה, באותו שלב לא ממש התעמקתי מה היא השפה הזרה. התחלנו את הטיול המדהים שלנו כשאני מסריטה במצלמת הפוקט החובבנית שלי קטעים מהחוויה ומדי פעם מוודאת שהחבר`ה מאחורינו בטווח ראייה שכן הריינג`ר שבו נהג המדריך יחד עם שני האוצרות שלי היה המוביל, לפנינו. כך יצא גם שצילמתי את הדרך לפנים  ומאחור.
בעצירה הראשונה, הצעתי לזר מהריינג`ר מאחורינו שישאיר לי כתובת מייל כדי שאשלח לו קישור לסרטון לכשאעלה אותו לרשת והוא בשמחה גלויה מסר לי את כרטיס הביקור שלו וציין שהדבר מאוד ישמח אותו ואת האורחות החשובות שלו מאחר וטרם היציאה התברר שהמצלמה המקצועית אותה הביאו במטרה לתעד את הטיול, החליטה לאיים בפירמוט עצמי אם לא יכבו אותה. זה היה קצת עצוב בהתחשב בעובדה שמטרת הטיול הזה כחלק משהות מורכבת היא... לעודד תיירות מרומניה לישראל.
מדהים. פשוט מדהים כמה העולם יכול להיות קטן. האיש החביב מסתבר הוא אישיות רמת דרג בקשרי המסחר של ישראל רומניה (מטעם לשכת המסחר והתעשיה) והאורחות שלו, הינן נציגות לא פחות חשובות בצד השני - דהיינו ברומניה. וכמובן, שאני, עם הראש שמעבד נתונים במהירות לא מותרת, ישר חושבת בקול: "שיוווו... איזה נחמד זה... רומניה... ארץ הממליגה והפולנטה... ממש מקריות... בדיוק הכנתי למאיה היפה (שהיא הבת של איריס ודודו "מאי ריינג`ר"...) פשטידת תירס מקמח פולנטה."
לא נורא שמסתבר שמאיה היפה בכלל לא מוכנה לגעת בפשטידות מכל סוג שהוא, אבל מי שכן מוכן - הולך להתאהב בפשטידת הפשטידות! אפילו הבן המפונק שלי - אותו בן `פחות קטן` - טרף 3 קוביות דשנות ובקושי רב הצלחתי לשכנע אותו שישאיר קצת גם לאחרים (אצלנו בבית "אחרים" משמע "יש מי שצריך את זה יותר ממך...") .
זה כל הסיפור, לא משהו גדול אולי, אבל משולש חמוד וסגור של צליאק-מאי ריינג`ר-רומניה (ארץ אחד ה`יסודות` באפייה נטולת גלוטן: קמח תירס), משולש שמביא אותי לפרסום המתכון, לעריכת סרטון למזכרת (שהקישור אליו יגיע עד רומניה) ולפרסום הצ`ופר שלכם... כל מי שיגיד לדודו ממאי ריינג`ר ש"תמי שלחה אותי..." יקבל אוטומטית 15% הנחה, וכשכל המשפחה בעניין - אז מדובר בהנחה באמת שווה.
אז תיהנו מהאטרקציה ולפני כן... הרבה יותר קרוב ופשוט... תיהנו מהפשטידה
 
כמות לתבנית בגודל 22X30 ס"מ

המצרכים

ההכנה

  1. 2 כוסות גרעיני תירס מסוננים (רצוי קפוא, אפשר גם משימורים)
  2. 1 כוס פטריות מסוננות (קפואות או משומרות)
  3. 1 כוס רצועות גמבה (בחומץ או טרייה)

  4. 2 גביעי יוגורט (רצוי לא מעל 3% שומן)
  5. 200 גר` חמאה מומסת
  6. 4 ביצים
  7. ¼1 כוסות קמח תירס פולנטה
  8. לתיבול: 1 כף גדושה רוטב צ`ילי/פסטו (לפי הטעם) + ¼ כפית פלפל לבן + ½ כפית מלח

  9. ½1 כוסות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

1-3 לערבב את התירס, הפטריות והגמבה ולחלק את הכמות לשניים (חלק יעובד במעבד מזון וחלק ואת המחצית השנייה נוסיף בסוף עם הגבינה המגורדת)


4-8 מרכזים במעבד מזון את מחצית כמות התירס, הפטריות והגמבה, מוסיפים את היוגורט, החמאה, הביצים, הקמח והתיבול הנבחר ומעבדים בתהליך קצר רק עד קבלת בלילה אחידה.
9 מוסיפים את יתרת התירס-פטריות ואת הגבינה המגורדת, מערבבים לפיזור שווה ויוצקים לתבנית משומנת, יוסיף המון קימוח בקמח שקדים (השימון חשוב לצורך התפיחה ולא כדי שלא תידבק)

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני c°180 משך שעה – עד שהפשטידה משחימה קצת

משהים מעט בתבנית לפני שמגישים - מגישים חם עם סלט ירקות טרי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת