00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של מיסיס

.

אורז סיני מוקפץ משובח

 
 
 
את האורז הזה למדתי ממסעדה סינית בארגנטינה, הוא באמת טעים מאוד אני מכינה בווק גדול ואין סיכוי שישארו שאריות.
כמה הערות:
עדיף להכין אותו בווק גדול.
האורז חייב להיות קר.
להכין מראש את כל החומרים חתוכים כבר.
המתכון לא כשר בגלל שיש בו בייקון, אך ניתן להחליף בחזה אווז
הוא טעים באותה מידה.
הסויה שאני משתמשת בו הוא תוצרת  MASUMASU, אני אוהבת אותו כי הוא מעט סמיך, כמובן שניתן להשתמש ברוטב סויה אחר, אך אני לא ממליצה על רוטב סויה של אוסם, כי זה רוטב ב"סגנון" ולא רוטב סויה נטו.
תצמדו להוראות ההכנה והכינו לפי השלבים.
האש חייבת להיות גבוהה כל הזמן. (זה אחד הסודות לאוכל מוקפץ).
אני לא מוסיפה מלח כי הרוטב סויה מלוח, אך זה תלוי בטעם האישי, כך שניתן להוסיף לפי טעמכם.
לפעמים במקום בייקון אני שמה שרימפסים מהסוג קריסטל.
ניתן  להוסיף ירקות כגון פטריות, אפונה או תירס, אך זה משנה את הטעם, אנו בבית אוהבים כמו המתכון הבסיסי שרשמתי פה.
 
המתכון הוא ל6 מנות גדולות.
 
חומרים
 
2 כוסות אורז פרסי.
 
חביתה מ3 ביצים, חתוכה לרצועות.
 
1 גזר גדול מגורר בפומפיה גסה.
 
3-4 יחידות של בצל ירוק. לפרוס ולהפריד את החלק הלבן מהירוק.
 
200 גרם בייקון או חזה אווז חתוך לקוביות.
 
3 כוסות נבטים סינים.
 
רוטב סויה.
 
 
אופן ההכנה
 
מבשלים את האורז כרגיל ומקררים אותו הייטב.
 
מחממים ווק גדול משמנים עם מעט שמן ונותנים לו להתחמם הייטב.
 
מתחילים לטגן את האורז הקר, מוסיפים בהדרגה ומקפיצים כל הזמן, בערך כ4 דקות, מערבבים היטב.
 
מוסיפים את הבייקון או האווז, ממשיכים לבחוש ולהקפיץ כ2 דקות.
 
בשלב זה, מוסיפים את החביתה ואת הגזר המגורר, מקפיצים עוד 2 דקות.
 
מוסיפים את הנבטים ואת הלבן של הבצל, מקפיצים 2 דקות.
מוסיפים רבע כוס רוטב סויה, מקפיצים 3 דקות.
 
בסוף מוסיפים את הבצל, החלק הירוק, מקפיצים כדקה ומכבים את האש.
 
 טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח אם חסר.
 
בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Mיסיס הייד אלא אם צויין אחרת