44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מרק עדשים 3

מרק עדשים 3

מרק עדשים 3



מספיק לחמש עד שש מנות


סיר 6 ליטר או יותר
מגבות נייר
350 גרם עדשים ירוקים
עצמות מוח כמספר הסועדים לא חובה

1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר על פומפייה
2 תפוחי אדמה מגוררים על פומפייה או חתוך לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק (לא חובה)
1 כף שום כתוש או יותר
   קורט מלח
   קורט פלפל
   כמון לפי הטעם (לא חובה)
   מעט פטריות מיובשות או טריות קצוצות דק
   שמן לטיגון
   קומקום מים רותחים

אפשר להוסיף במקום עצמות, נקניקיות טובות או ביקון

לקישוט:

קרוטונים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום

אופן ההכנה:



משרים את העדשים לשעתים לפחות במים לפני תחילת בישול המרק. אני משרה 24 שעות ומחליפה את המים.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן בסיר עד שיהפוך לשקוף.
מי ששם עצמות,להשחים מכל הצדדים.
להוסיף את הפטריות את הגזר לבצל המטוגן  ואת תפוחי האדמה
לטיגון קצר מערבבים את הרכיבים בסיר כדקה נוספת על האש.

מסננים את העדשים ושוטפים אותם היטב.
מיבשים אותם היטב במגבת נייר,מוסיפים לסיר עם הבצל והירקות המגורדים.
מערבבים היטב, ממלאים כ-3/4 מהסיר במים רותחים.
מתבלים בשום, מלח,פלפל,כמון למי שאוהב ואבקת מרק.
נותנים למרק לרתוח, מורידים את הלהבה ומבשלים
כ-20 עד 30 דקות נוספות, משפרים טעמים.
מגישים רותח עם קרוטונים מטובלים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום.

אפשר לרסק ב-ביז או להעביר דרך פומפייה דקה (ללא העצמות כמובן)

אם יוצא סמיך, מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה

להגיש עם קרוטונים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת