00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

עדנה

עדנה, טרומפלדור 3, רמת השרון

 

עדנה פרסית

 

לרמת השרון יש תדמית נהנתנית, אליטיסטית, בורגנית – זאת בשל האוכלוסייה האמידה המתגוררת בתחומה. קצת מפתיע שבאזור כל-כך מבוסס כלכלית, מסעדת הבית, האהובה כל-כך על תושביה, לא מגישה אוכל גורמה כלל וכלל – אלא דווקא אוכל פרסי עממי-ביתי.

 

למרות שעדנה מלאה באופן תמידי, קשה לאתר אותה. בחוץ אין שלט, רק סבך של עצים - והתחושה היא שתושבי רמת השרון שומרים לעצמם בסוד את קיומו של המקום. המסעדה מעוצבת כבית במושבה – ומשרה תחושת חמימות משפחתית-ביתית. המחירים כאן סבירים – והמנות נדיבות בגודלן.

 

פתחנו את הארוחה עם עלי גפן (24 ₪). הם היו רכים, נפלאים, חמימים, מולאו בצימוקים ואורז – והוגשו ברוטב מתקתק ועשיר. מנה פשוטה, משכנעת, שבוצעה באופן מושלם. אחת ממנות עלי הגפן הטובות שאכלתי בארץ.

 

 

כיסוני פיאז (27 ש"ח). המנה הכילה שלושה כיסוני בצק במילוי בשר טחון, בצל וקינמון. היא היתה מתוקה, הזכירה פסטייה ערבית - וטעמה היה מיוחד בצורה יוצאת דופן. מנת חובה לחובבי בשר מתקתק, שכל מסעדת גורמה בת"א היתה מתגאה בה.

 

 

 

להלן המנות העיקריות שהוזמנו:

 

גונדי סלק (44 ₪). מדובר בשני כדורי גונדי ענקיים ופריכים, המורכבים מתערובת של עוף ובקר. הם שחו במרק סלק חמים, מתקתק ומיוחד. מנה נחמדה, אם כי באופן אישי אני מעדיף גונדי על בסיס חומוס טחון.

 

 

כדורי בשר ברוטב סלק (44 ש"ח). מנה ממיוחדי היום, בעלת רוטב זהה למנת הגונדי הקודמת.

 

גורמה סבזי (44 ₪). זהו תבשיל פרסי חמצמץ, שמכיל נתחי בקר רכים, עלי פאזי ולימון פרסי. הוא היה סמיך, עשיר בתבלינים, ירק וטעם. סבזי מוצלח, שגם המלך אחשוורוש ודאי היה נהנה ממנו.

 

 

 

שפטה (44 ₪). מדובר בכדורי בשר בקר, המוגשים ברוטב של עגבניות, במיה ופירות יבשים. כדורי הבשר היו חמימים, רכים וטעימים – אולם הרוטב הדומיננטי היה קצת חד מימדי בטעמו.

 

 

ג`וג`ה קבב (44 ₪). מנה זו מכילה נתחי פרגית על הגריל. הבשר היה רך, הפתיע בעסיסיותו – והתיבול המוצלח השאיר חשק לעוד.

 

 

 

רצועות עוף ברוטב עגבניות פיקנטי (44 ₪). מנה שגרתית – ופחות מיוחדת מקודמותיה.

 

 

ביף סטרוגונוף (54 ש"ח). רצועות של פילה בקר בפטריות ושמנת.

 

 

סלט ים תיכוני (33 ₪) הוא הורכב מירקות קצוצים דק, תובל ביד טובה – והוגש עם גבינה בולגרית (9%).

 

 

 

את הרטבים השונים ניגבנו עם לחם הבית המשובח.

 

 

קוסקוס הוגש כתוספת:

 

לקינוח הזמנו פאי תפוחים (25 ₪), שהוגש עם גלידת וניל. היחס בין התפוחים לבצק נטה בבירור לטובת הראשון. קינוח נחמד – לא יותר.

 

 

עדנה מהווה אופציה לארוחה ביתית פשוטה, טעימה ומשתלמת. גם אם לא תמיד המטבח הפרסי כאן מתרומם לגבהים, רוב הזמן הוא טוב ומספק. בשילוב עם האווירה הביתית הקסומה כאן, ניתן להבין את סוד הצלחתו של המקום.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת