00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פיצה רכה וטעימה עם בצק שמרים קל להכנה

01/01/2010
נו, אז איך אתם מציינים את סוף השנה האזרחית?
פעם מזמן ברווקותי, נהגתי לבלות בערב הזה, בפאב/מסעדה/חברים/ בן זוג/ מסיבות... העיקר לצאת ולבלות ולציין את השנה האזרחית החדשה שנכנסת. סיבה למסיבה  .
היום, האיש שלי ואני מעדיפים להעביר את הערב הזה בבית, מול הטלויזיה ותחת שמיכת פליז מחממת. רצוי שיהיה ליד משהו להתענג עליו, כמו סחלב למשל, מרק טוב, או פיצה ביתית טעימה שגם מפיצה ריחות נעימים של שמרים וגבינה מותכת בכל הבית.
לי נראה שזה מה שהולך להיות אצלינו הערב, גם הילדים יהיו מרוצים וגם אנחנו .
 
אחד המתכונים הכי מחופשים (מלשון חיפוש) בבלוג שלי, זה המתכון הזה של הפיצה מבצק ללא שמרים. זה בצק פשוט להכנה שעשוי מגבינה או אשל, קמח וביצה. התוצאה פריכה וטעימה ואם נותרה לכם עוד פיצה בתבנית, הפיצה הזו שורדת הקפאה נפלא.
אבל! לפני כשנתיים הכרתי את הבצק המשגע הזה לפיצה ומאז אני כמעט ומכינה רק אותו!
התוצאה שמתקבלת נפלאה! הפיצה רכה וטעימה!
אם רוצים תוצאה קריספית יותר, אפשר לאפות את הפיצה על אבן אפיה או תבנית תנור שחוממה היטב בחום גבוה בתנור לפני ששמים עליה את הפיצה, מה שנותן הפקט של אבן שמוט. (לא ממש בדיוק, אבל בהחלט בערך )
 
המתכון, הוא מתכון לחם בסיסי של אורן גירון ואיתו אני מכינה גם פוקאצ`ות מצויינות ולחמניות.
 
פיצה עם בצק שמרים
 
מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 2     
15 גר` שמרים יבשים - כף אחת גדושה
50 מיל` שמן זית
1/2 כף מלח (10 גר`)
1 כף סוכר  (20 גר`)
300 מל` מים פושרים
 
לרוטב:
קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גר`)
2 כפות שמן זית
מים - במידה של קופסאת הרסק הריקה
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
שום כתוש 
אוריגנו יבש
עלי בזיליקום קרועים, או בזיליקום יבש
 
לערבב היטב בקערית את כל מרכיבי הרוטב. (אין צורך בבישול!!)
 
 
אופן ההכנה:
בקערת המקסר לשים את הקמח, המלח והסוכר ולערבב היטב, להוסיף את השמרים ושוב לערבב, להוסיף את שמן וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש (אפשר גם ידני).
להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
ללוש 10 דק` רצופות.
מתקבל בצק נעים למגע וגמיש, פשוט תענוג לעבוד איתו!
אין צורך להתפיח!
 
לחלק את הבצק ל-2 כדורים ועל משטח שיש משומן קלות, לרדד כל כדור בצק לעיגול בקוטר התבנית.
למרוח את הרוטב, לפזר גבינה שאוהבים או כמה ביחד ואיזה תוספות שרוצים.
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-10 דק`.
לחתוך למשולשים ולהגיש.
 
כללים חשובים בהכנת בצק שמרים
 בצק שמרים צריך ללוש בין 8-10 דק`! זה הזמן שדרוש לגלוטן להתפתח בבצק, מה שיוצר בצק גמיש ונוח לעבודה.
לישה קצרה יותר =  בצק פחות טוב!
 את המים להוסיף תמיד בהדרגה! אף פעם אל תוסיפו את כל המים הרשומים במתכון מראש! כל שקית קמח סופחת כמות שונה של נוזלים. לכן, את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרקם רצוי לבצק. (כשהבצק מתחיל להפרד מהדפנות ובתחתית הקערה אין עוד קמח ופירורי בצק יבשים).
עדיף שהבצק ישאר מעט דביק מאשר בצק יבש! תמיד ניתן לאחר הלישה או ההתפחה להוסיף עוד מעט קמח ולהגיע למרקם של בצק נוח לעבודה. להוסיף מים לבצק זה כבר סגא אחרת שלא תמיד עובדת.
 
זהו, פשוט וקל ותוך כחצי שעה יש פיצה מוכנה .
 

שתהיה לכולם שנה אזרחית טובה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

87 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת