00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

מרציפן











מרציפן בולגרי

מתכון נהדר שקיבלתי מחברה לפורום:יהודית לוי.
הערות שלי באדום.

מצרכים:

חצי קילו שקדים
600 גר` סוכר
300 מ"ל מים
חצי לימון (מיץ) בינוני.

ההכנה:

להשרות את השקדים במים מרותחים לקלף, וליבש.
לטחון  פעמים במכונת בשר או במכשיר המיועד לטחינת שקדים אגוזים.
להכין את הדבש מהמים הסוכר והלימון, עד לנקודת הפונטה (דורש מעט סבלנות,לחכות עד שהסירופ מעט מסמיך)אני שמה טיפה על השיש ובודקת
בין האצבעות אם נוצר מעין חוט מורידה מהאש ומוסיפה את השקדים הטחונים ומערבבת עד לאיחוד
מושלם של התערובת (מערבבים חזק ומהר די הרבה זמן).
מחכה ממש מעט שהתקרר ואז יוצרת את הצורה הרצוייה בידים רטובות.
למי שרוצה להכין צורה יש את התבניות הממש קטנות וחתיכת "טול" (כמו שמחלקים דרז`ה באירועים)
מרטיבה את הטול שמה אותו בתבנית    עם חתיכה מהמרציפן לוחצת מעט לקבלת צורה ומשחררת למגש.
אחרי כמה שעות שמה במנז`טים מנייר . (בקייץ מומלץ לשמור בקירור).
וזאת כל התורה של המרציפן שלי.
למי שתכין בהצלחה.(יהודית)

הערות :

 טחנתי את השקדים במכונת בשר.

בהכנת הצורות  מדי פעם הרטבתי את היד בתמצית שקדים.

ניתן להכין ללא צורה,רק כדורים.

יום קסום לכולם

 
אם אהבתם ליחצו MAX IT
 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת