00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סחלב חם לערב קר

23/12/2009
סוף סוף התחילו קצת ימים קרים, קצת גשם נוטף לנו על החלונות ואולי אולי החורף יגיע עם כמויות של גשם שיוציאו אותנו מהבצורת הבלתי נגמרת.
על שלג אני בכלל לא מעזה לחשוב, למרות שפעם בשנה לפחות אנחנו זוכים לכמה פתיתים לבנים שעושים לנו טוב על הנשמה.
לערבים הקרים שיש לנו עכשיו אין יותר מתאים מסחלב חם לחמם את הנשמה והבטן.
בקלות אפשר להכין סחלב בבית גם בלי האבקות הקנויות. ושלא תבינו, שנים הייתי קונה את הקופסאות עם האבקה, עומדת ומערבבת דקות ארוכות ודואגת שתחתית הסיר לא תחרך. לא הבנתי עד כמה זה פשוט עד שלא ניסיתי להכין לבד.
כל מה שצריך זה חלב, קורנפלור, סוכר וכמה טיפות מי ורדים ויש לכם סחלב ביתי משגע בקלי קלות.
 
סחלב חם
 
מצרכים ל-4 מנות:
ליטר חלב (אפשר גם עם 1%)
4 כפות קורנפלור לא שטוחות, מומסות ומעורבבות היטב עם 1/3 כוס חלב
4 כפות סוכר
כמה טיפות מי ורדים (3-4 טיפות)

אופן ההכנה:
לבשל את החלב ביחד עם הקורנפלור המומס והסוכר תוך ערבוב תמידי עד להסמכה מלאה של החלב.
כשהחלב הופך סמיך יש לטפטף כמה טיפות מי ורדים, לערבב היטב ולכבות את האש.

להגיש עם קוקוס/קוקוס קלוי, צנוברים, קינמון, אגוזים....מה שאוהבים.

טעים בטרוף!
 
 
סחלב מוגש עם קוקוס קלוי, קינמון וצנוברים
 
 
 
יום חמים ונעים לכולם 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת