11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

עגבניות מוחמצות

עגבניות מוחמצות

איזה בית רוסי בלי חמוצים? ובכלל אני צריכה להתבייש שעד כה לא הבאתי שום מתכון של חמוצים. הרי המשפחה שלנו בלי כרוב כבוש, או מלפפונים חמוצים, או עגבניות מוחמצות, או קישואים – זאת לא משפחה! באוקראינה כל סוף קיץ היה לחוץ ועמוס. אימא וסבתות קנו והחמיצו ירקות ובישלו ריבות בכמויות כמעט מסחריות. הפירות והירקות טריים ראשונים מתחילים להופיע רק לקראת סוף מרץ, ונעלמים כבר בתחילת הסתיו. מצפה חורף קר וארוך וכדאי שיהיו פירות וירקות ולו משומרים. אז בארץ אמנם יש ירקות ופירות שנה שלמה, אבל אין זה אומר שאין חשק לאכול חמוצים. אם כי להכין בכמויות שיספיקו לכמה ימים ולא לחצי שנה, כי הרי כל כמה ימים אפשר להכין מחדש. כבר במשך כמה שבועות סבא שלי מפנק אותנו בעגבניות טריות ויפות, לפני שבועיים היה זה ארגז של עגבניות רגילות, אימא הכינה חמוצים ואני רוטב עגבניות והקפאתי, והפעם סבא הביא לנו שני ארגזים של עגבניות שרי. אז ברור שהפעם גם אני אחמיץ את שלי!

 

מרכיבים:

עגבניות שרי

 

מרינאדה לליטר 1 מים:

1 ליטר מים

2 כפות מלח גס

4 כפות סוכר

100 מל` חומץ

1/2 צרור שמיר

1/2 פלפל ירוק חריף

1/2 ראש שום

 

הכנה:

1. להכין עגבניות: לשטוף אותן היטב ולבחור את הכי קשות ושלמות (ויפות). לתוך צנצנות גדולות ומעוקרות להניח על התחתית את מחצית השמיר, חצי מהשום, את שיני השום אפשר לחתוך גס או רק למעוך ואת הפלפל החריף. מעל השמיר והשום לשים את העגבניות.

 

2. להכין מרינאדה: להרתיח מים. להוסיף אל המים הרותחים את המלח, הסוכר והחומץ. לערבב עד להמסה של הסוכר והמלח. לשפוך את המרינאדה החמה לצנצנות עם העגבניות, לשים למעלה מעל העגבניות את החצי הנותר של השום והשמיר. לסגור הרמטי.

 

3. זמן ההחמצה תלוי בעונת השנה, בקיץ ובימים חמים מספיקים אפילו יום וחצי והעגבניות מוכנות. בימים הקרים האלה יכול להידרש גם שלושה ואף ארבעה ימים. בכל אופן, מומלץ לטעום מדי יום או יומיים ולהעביר למקרר ברגע שהעגבניות קיבלו טעם של המרינאדה.

 

הערות שוליים: מתכון זה רלוונטי כמובן לא רק לעגבניות שרי אלא לכל עגבנייה רגילה. במידה ומשתמשים בעגבניות רגילות גדולות מומלץ לדקור כל עגבנייה כמה פעמים במקומות שונים עם קיסם.

 

באוקראינה נהוג להוסיף לתוך הצנצנות לא רק שמיר אלא גם עלים של פתל, עלים של עצי דובדבן, עלי חזרת, עלי דומדמניות להעשרת הטעם. אפשר גם להוסיף עלי דפנה, סלרי, פטרוזיליה – מה שאוהבים.

 

אני נותנת מרכיבים למרינאדה לאחד ליטר מים. ניתן להכפיל כמויות בהתאם לכמות העגניות או נפח הצנצנות.

 

בתיאבון!

 

שאלות לשם שיפור ניהול הבלוג 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת