00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טיגוניות תפוחי עץ

 
 
חג הטיגונים כבר מאחורינו אבל מאחר והייתי ילדה טובה ומעבר לחצי סופגניה שמרתי מאד על חגורת הבטן שלא תגדל, ומאחר והגשם שהתחיל אתמול ונמשך כמעט ללא הפוגה ואין לי כוונה לצאת מהבית, בא לי כזה משהו מנחם. מתוק למתחת לשמיכה עם הספר.  
 
הטיגוניות האלה שונות במקצת מהרגילות ואני ממליצה בפה מלא ומתקתק להכין כך ולא להתעצל. קמח התירס שבמתכון מוסיף עיבוי לציפוי.   אחרי שתטעמו, תבינו.
 
את המתכון המקורי שקיבלתי מחברה והמיועד לטיגוני קישואים שיניתי למתוק ומידי פעם כשיש תפוחים במקרר שלא נאכלו, אני `מטוגנת`
 
 
 
 
 
 
טיגוניות תפוחי עץ
 
1 קופסא שמנת לקצפת עמידה
1 כוס מים
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 + 1 כוס קמח
1/2 כוס קמח תירס
1/3 כוס סוכר חום
1.5 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
5 תפוחי עץ קלופים ופרוסים
שמן לטיגון
2 כפות סוכר מעורב עם קינמון
 
 
  
בקערה להקציף קלות שמנת לקצפת, מים, ביצה ותמצית וניל.
 
בקערה שניה לערבב 1 כוס קמח, קמח תירס, סוכר חום, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
 
להוסיף את תערובת הנוזלית לקערה השניה ולהקציף לתערובת תפוחה ואחידה ללא גושים.
 
 
 
 
לשפוך שמן למחבת, לטבול פרוסת תפוח בתוך התערובת ולטגן עד זהב, בערך כדקה עד דקה וחצי מכל צד. להניח על נייר מגבת לספיגת השמן ולפזר מעל את תערובת הסוכר.
 
להגיש עם סירופ מייפל או שמנת חמוצה.
 
כרגיל, האחריות הקלורית עליכם בלבד.
 
 
 
לטיגוני ירקות להוריד תמצית הוניל, סוכר חום ותערובת סוכר.
 
 
לעינוגי בננה
 
 
לשבת של מתחת לפוך :-) . איזה כיף.
 
אלינוער 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת