22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


עונג שבת עם בשר עגל ועוד דברים טעימים

 
 
 
מחר שבת
עונג שבת
וצריך להכין מטעמים
ונקווה ונתפלל שהשבת תהיה חורפית כיפית
 
נכנסתי למטבח
הפשלתי שרוולים
ותוך שעתיים הכל מוכן
והמטבח מצוחצח
כי אני מבשלת ללא בלגן
 
 
קודם כל לקחתי בשר עגל עם עצמות
שמתי
שמן
פלפל שחור אנגלי
מלח גס
עלי דפנה
פלפל אנגלי
שום
שמן
יין
עשיתי לבשר מסאג` כזה טוב.....
 
 
 
עטפתי אותו בנייר כסף
והכנסתי למקרר עד מחר בצוהרים
מחר בצוהרים אחתוך תפוחי אדמה ואוסיף לתבנית
ולאיזה שעתיים בערך בתנור
כשהבשר נשאר בנייר הכסף
רק בזמן ההגשה
שמה בתנית הגשה
פותחת את הבשר
ואז שופכת את כל הרוטב עליו ועל תפוחי האדמה
 
 
 
 
 הכנתי קציצות
 
קילו בשר טחון
פפריקה אדומה גם מתוקה וחריפה
שום
פלפל שחור
פטרוזיליה
עשיתי עיגולים
 
 
[קובה+בהתהוות.JPG]
 
 
אחרי זה טיגנתי
 
 
ואחרי הטיגון
בישלתי ברוטב עגבניות
 
 
 
 
חלות לשבת
יש לי מתכון ללחם שכולם מחורפנים
ויוצא מוצלח
 
מצרכים
 
קילו קמח
חבילת שימרית
4 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
 
הבצק לא להבהל, בצק מצוייין
 
 
ואלו החלות בדרך לתנור
 
 
 
 
הכנתי גם שניצלים
בביצה אני שמה חרדל דיגו`ן
מלח
וקצת פלפל שחור
 
 
 
 
 
 
הכנתי גם מרק לערב
כל הירקות
ללא עוף
ירקות נטו שנשים קרוטונים או שקדי מרק מה שרוצים
 
 
 
לסיכום
 
בצוהרים שניצלים, עם פירה שאכין במקום
וסלט ענק
 
בערב בשר העגל בתנור עם תפוחי אדמה
ומרק חם וטעים
במקום אוסיף שעועית ירוקה
 
יש לי גם טורטיות במקום אעשה מילוי
וגם הפשרתי חזה עוף והולכת למלות אותו
לפי הצעתה של המטבח של סברו
 
 
טגני בצל במעט שמן ,הוסיפים פלפלים צבעוניים קצוצים לקוביות קטנות, גזר חתוך לקוביות קטנות, כמה עלי סלר קצוצים/ פטוזילה , 2 שיני שום כתושים
תבלי במעט רוטב צ`ילי חריף/מתוק , רוטב סויה , מלח פלפל
בשלי את הכל עד לריכוך, סנני את הנוזלים , מלאי את חזה העוף , גלגלי לרולדה
סגרי בקיסם, טבלי בבלילת ביצה עם מלח פלפל , פפריקה , מעט שום גבישי
וצפי בפרורי לחם. חממי מחבת עם שמן טגני על אש בינונית מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
 
לשבת בצוהרים
אם יהיה חורפי וגשום אכין חמין
עם בשר וחיטה
ואם לא יהיה חורפי
נחליט במקום מה להכין ובטוח שיהיו
גם מהדברים האלו, ישארו.
 
זהו.....
ושתדעו המטבח מבריק ומסודר
והלחם בתנור

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת