00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט ארטישוק רענן מבית היוצר של ארז קומורובסקי

לפני כשבועיים יצאתי לסיור בגליל מטעם מועצת החלב.
על הסיור כבר רובכם קראתם בטח בבלוגים אחרים שם פרסמו תמונות וסיפורים על היום המיוחד הזה, לכן, אני לא אחזור על הדברים שנאמרו אלא אשתף אתכם במתכון לסלט ארטישוק מעולה!! שכבר נוסה אצלי בבית וזכה להצלחה מרובה. (תמונות מהסיור אני אעלה ברשומה נפרדת).

ארז הכין לנו את הסלט מלבבות ארטישוק טריים שלא בושלו!! כשהוא החל לפרוס את לבבות הארטישוק, הייתי בטוחה כי הנה הוא הולך להקפיץ או לבשל אותם בסיר עם מים לריכוך. כמה הופתעתי כשראיתי אותו מכניס את הפרוסות הדקיקות לקערה, מערבב היטב עם לימון ושמן זית, מוסיף עלים וגבינה ומגיש לנו לטעימה. הסלט הזה, היה אחד המנות היותר טעימות שאכלתי בארוחה הכ"כ פשוטה וכ"כ מיוחדת שהוא הכין לנו.

כמובן שהייתי חייבת לשחזר את ההצלחה הזו בביתי! קצת חששתי מעבודת קילוף הארטישוק הלא מבושל, אבל נוכחתי לראות שהשד לא ממש נורא, רק צריך להקפיד למרוח את לבבות הארטישוק הקלופים בהמון לימון מיד אחרי הקילוף, כדי שלא ישחירו (וזה קורה ממש מהר). זה הכל! חוץ מזה הכנת הסלט פשוטה ומהירה.

 סלט ארטישוק רענן עם גבינת פיקורינו

מצרכים:
4 לבבות ארטישוק טריים (ולא, קפואים פשוט לא ילך כאן!)
1 לימון גדול או שניים קטנים
כוס עלי  רוקט (קטומי גבעולים)
פלפל לבן טחון טרי (תחזיקו גרגירי פלפל לבן בבית ובעזרת מכתש ועילי תכתשו לפי הצורך)
מלח גס (עדיפות למלח ים אטלנטי)
שמן זית
גבינת פיקורינו (כל סוג של גבינת כבשים קשה יכולה לעבוד כאן מצויין)
 
אופן ההכנה:
לקערת הסלט סוחטים מיץ מהלימון ומוסיפים שמן זית בנדיבות (כ-1/3 כוס).
את לבבות הארטישוק פורסים דק מאד ומיד מעבירים לקערה עם מיץ הלימון ושמן הזית.  מערבבים היטב כך שכל פרוסות הארטישוק יצופו.
מוסיפים עלי רוקט, פלפל לבן טרי, מלח ומערבבים היטב.
מעל הסלט מגררים בפומפיה דקה את הגבינה בנדיבות!
 
מגישים ומתענגים.
 
 
שמים לימון בנדיבות.        צולם ע"י יוסי צבקר
 
 
מערבבים היטב.        צולם ע"י יוסי צבקר
 
 
ובתאבון.        צולם ע"י יוסי צבקר
 
  בתמונות - ידיו של ארז קומורובסקי בזמן הכנת הסלט.
  הצלם יוסי צבקר יצא לסיור מטעם מועצת החלב ושלושת התמונות האחרונות כאמור, צולמו על ידו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת