00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אורנה ואלה

19/12/2009
אורנה ואלה, שינקין 33, תל-אביב

 

ריאליזם פנטסטי

 

למרות שזוהרו של רחוב שינקין הועם בשנים האחרונות, "אורנה ואלה" נותר עדיין אחד המוסדות הקולינאריים, המזוהים ביותר עם תל-אביב ועם הבועה המקומית. 12 שנים חלפו מאז פתיחתו - והמקום עדיין טרנדי ורלוונטי מתמיד.

 

 

זהו בית קפה-מסעדה, המעוצב בצורה מינימאלית: מרצפות של בית, קירות לבנים ערומים וחלונות שקופים שפונים לרחוב. אין מוסיקת רקע, המלצרים על טהרת המין הגברי – והתפריט בסיסי למדי. הקהל קבוע, תל-אביבי ומאגניב. איפה עוד אפשר לפגוש אדם הלובש חולצה, עליה מודפס המשפט: "נ נח נחמ נחמן... ביאליק"? המקום גם חביב במיוחד על ידוענים מעולם הבידור הישראלי. בעת ביקורי שם, חזיתי בריכוז סלבריטיז יוצא דופן - לתשומת ליבם של צלמי הפפראצי, הקוראים את שורות אלה.

 

 

הגענו למסעדה ביום שבת בשעה שתיים עשרה וחצי – מה שאיפשר לנו להזמין מנות גם מתפריט הבוקר וגם מהתפריט הרגיל. ארוחת הבוקר (52 ש"ח) כללה: 2 ביצים, סלט ירקות, שתיה קלה וחמה - וסלסלת לחמים לא גדולה ולא מלהיבה (שעל ריפיל שלה נדרשנו לשלם 5 שקלים נוספים). כמו כן הוגשו צלוחיות עם גבינה לבנה, מיונז, חמאה, ריבת תותים, גרנולה, טרפנד זיתים, פסטו עגבניות, יוגורט עם גרנולה. המרכיבים היו טריים וטובים, אך בהשוואה לארוחות בוקר אחרות, המוגשות כיום בתל-אביב, היא חסרה מימד מפנק.

 

 

 

למנה ראשונה הזמנו לביבות בטטה (22 ש"ח למנה מוקטנת) ברוטב שמנת ועירית. זוהי המנה המזוהה יותר מכל עם אורנה ואלה. עם השנים היא זכתה למעמד מיתי ממש בעיר – בדיוק כמו הכנפיים של דיקסי, השניצל של קפה נואר, ניוקי הערמונים של טוטו – ומנות נוספות. הלביבות היו דקות, פריכות ומתקתקות. מנה פשוטה וטעימה, שאפשר להבין מדוע התחבבה על רבים.

 

 

 

למנה עיקרית הזמנו טורטליני ארטישוק ירושלמי (48 ש"ח). הטורטליני היה בצקי במידה, ביתי בטעמו ובעל מילוי מעודן. פסטה שלא נופלת משום מסעדה איטלקית מתמחה בעיר.

 

 

 

לקינוח הזמנו את אחת הקלאסיקות הותיקות: טארט אגסים ושקדים עם רוטב וניל (27 ש"ח). הבצק היה פריך, עדין - והאגסים רכים וטריים. עוגה אצילית, צנועה, מהטובות מסוגה בעיר.

 

 

יצאנו מאורנה ואלה מרוצים למדי. זהו מקום יציב, מקצועי, לא יומרני, שתמיד כיף לחזור אליו. האווירה פה צעירה, שכונתית, קלילה - ותחושת הבועה מוסיפה עוד יותר לחינו של המקום.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 8/10/2010:

 

בארוחת ערב שאכלנו השבוע באורנה ואלה התגלתה המסעדה במיטבה. כל המנות שהוזמנו היו "פגיעה בול". מנות, שעל הנייר לא עושות רושם מעניין במיוחד, חושפות את הקסם שבפשטות. המחירים הסבירים הופכים את המקום לאטרקטיבי ממש.

 

להלן המנות שהוזמנו:

סלט הכל (36 ש"ח). ירקות ברוטב עשבי תיבול, גבינת פטה וקרוטונים. לכאורה הסלט הכי פשוט שיש, אך הרוטב הפלאי הופך את המנה לכזאת שאסור לפספס כאן.

 

 

טורטליני (48 ש"ח). המנה הוגשה מילוי מתקתק של דלורית ברוטב חמאה ומרווה. אני חוזר על הדברים שכתבתי בביקורי הקודם כאן: זוהי פסטה שלא נופלת משום מסעדת איטלקית מתמחה בתל-אביב.

 

 

נתחי עוף וירקות בקארי (58 ש"ח). מנה באוריינטציה הודית, שהוגשה עם אורז בסמטי ורוטב יוגורט. הכי פשוט שיש, אך טעים ומיוחד.

 

 

לקינוח הזמנו טארט אגסים ושקדים עם רוטב וניל (27 ש"ח). כמו בפעם הקודמת - בינגו!

 

 

בנוסף הזמנו עוגת גבינה, שהיתה רכה, נימוחה ונושמת.

 

 


עדכון מתאריך 05/04/2013

כיף היה לחזור לאחרונה לאורנה ואלה. מסתבר שהמקום מצטיין לא רק במנות הדגל (כמו הלביבות בטטה הידועות) אלא גם עם מנות המזוהות עם המטבח המזרחי העממי, המקבלות כאן מגע של מסעדת שף (כמו קוסקוס-ירקות). מדובר באחת המניות הגסטרונומיות הבטוחות בת"א! להלן המנות שהוזמנו:

לביבות בטטה:

רביולי:

נתחי עוף וירקות בקארי:

קוסקוס-ירקות:


ירקות ואורז:

עוגת גבינה:


טארט אגסים ושקדים:



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת