00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מאפה חלה עם בצל וגבינה

 
 
אתמול, ערב החג, הלכנו למסעדה אבל בצהרים צריך לאכול משהו? צריך!
 
לא אכביר בתיאורים. מאפה מהיר וכל כך טעים.
 
 
 
 
 
 
מאפה חלה עם בצל מזוגג וגבינה
 
1 חלה מתוקה טריה
3 כפות חמאה
2 בצלים גדולים פרוסים
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
 
4 ביצים
2 שמנת לקצפת
מלח
פלפל שחור גרוס
150 גר` גבינת גרוייר מגוררת
 
 
מחממים תנור ל 180 מעלות.
 
 
 
 
בוצעים חתיכות מהחלה ומניחים מעל נייר אפיה. להכניס לתנור לכ 4 דקות לערך עד שהלחם מתייבש מעט ומוציאים מהתנור.
 
במחבת להמיס את החמאה ולהוסיף את הבצלים. להוסיף מלח וסוכר לזיגוג הבצל ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך בחישה מתמדת עד הזהבה. להוריד מהאש ולקרר.
 
בקערת זכוכית טורפים ביצים ושמנת לקצפת. מתבלים.
 
 
 
 
טובלים כל חתיכת חלה בתערובת הביצים  ומניחים בתבנית חסינת אש.
 
מעל להניח את הבצל ומעל את הגבינה המגוררת. לשפוך מעל הגבינה את תערובת הביצים הנותרת ולאפות כ - 35 דקות .
 
 
 
מאפה מתוק
 
1 חלה מתוקה טריה
4 כפות חמאה
2 כפות סוכר
קינמון
 
3 ביצים
2 שמנת לקצפת
3 כפות סוכר
קינמון לפי הטעם
 
 
דרך העשיה דומה מאד רק יש להמיס את הסוכר בחמאה על אש נמוכה מאד עד צבע חום בהיר. לייבש את הלחם ולטבול בתערובת הביצים. להניח בתבנית. לשפוך מעל את הסוכר המקורמל ואת תערובת הביצים הנותרת . לאפות כ 30 דקות.
 
 
 
ועד הפעם הבאה . . . אני הולכת לשפשף קירות ולצבוע בית עכשיו. כן ברגע נתון זה. על זה סיפור קרוב.
 
 
שלכם
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת