00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

תפוחי אדמה במיקרו

 
 
 



מעטים הם האנשים שלא אוהבים תפוחי אדמה . בעבר הוא היה אוכל לעניים, אבל היום הוא מרכיב מרכזי בהרבה מזונות של רוב העדות- החל מהפירה והמפרום, דרך הממולאים והוורניקס,  וכלה במאכל האולטימטיבי לימי שישי - עוף ותפוחי אדמה בתנור.
 
אבל רוב האנשים הכי הכי אוהבים את הצ`יפס האלמותי, ומתעלמים מכך שתוספת השומן לא בריאה גם למי שלא סופר קלוריות.
 
מאחר ואני משתדלת להימנע משומן מיותר באוכל ומחפשת דרכים לעקוף את הצורך בו, אני משתמשת הרבה במיקרוגל.
 
פעמים רבות אנחנו חורצים תפוח אדמה, מכניסים למיקרוגל ל- 5 דקות ומתקבל תפוח אדמה רך ומוכן לאכילה. לחצות אותו לפזר מעט שמן זית/חמאה שום כתוש ומלח - ולהתענג.
 
ואם זה טוב כתפוח אדמה שלם, למה לא לנסות כקוביות? זה כל כך מוצלח שאני חייבת לשתף
 
 
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- כף גדושה אבקת מרק בצל
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כף שמן זית
 
אופן ההכנה
- לערבב היטב
- לשטח בתבנית שמתאימה למיקרוגל,
-  לכסות במכסה הפלסטיק או ניילון נצמד.  
- להפעיל בדרגה הגבוהה ביותר בחישוב של 5 דקות לתפוח אדמה.
- באמצע - לערבב ולהמשיך את האפיה.
- להגיש ולהתענג.
 
 
וכמו כל דבר טעים אני מיד מתחילה לאלתר
- הוספתי מספר שיני שום כתושות
- עגבניה קצוצה דק
- רצועות דקות של בצל
- רצועות דקות של פלפל
- פטריות פרוסות
 
ואריאציה אחת או כולם - תמיד זה מוצלח.
 
וכמובן אפשר לאלתר גם בתבלינים - כמון, כורכום, קארי, חואיג`- כיד הדמיון
 
 
 
דקה על בישול ירקות במיקרוגל
במקם אחד קראתי שזו הדרך הטובה לשמור על ערכו התזונתי של הירק, במקום אחר כתוב שבישול במיקרוגל משאיר את הירק נטול ערכים תזונתיים.
 
לא יודעת מה נכון אשמח אם תאירו את עיני.
 
נקודות
3 תפוחי אדמה = 12 נק'
1 כף אבקת מרק בצל = 1 נק'
1 כף שמן זית = 3 נק'
סה"כ =  16 נק'
5.5 נק' למנה
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת