00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מאפה פסטה ובשר בסיר ג`חנון

 
 
 
 
 

בשר טחון. המון מאכלים טעימים אפשר להכין ממנו - קציצות, כדורי בשר, פשטידת הרועים, סינייה, קלופס, ממולאים, בולונז ועוד ועוד. אבל תמיד אני מחפשת עוד רעיון. 


ישנם מספר בלוגים שעוסקים באוכל שאני מאוד אוהבת. אחד מהם הוא   סיפורים מכל הבא ליד וגם אוכל של מסלנסקי. כשמו כן הוא- סיפורים קטנים, גדולים, מצחיקים, עצובים בקיצור, סיפורים מהחיים, אבל גולת הכותרת היא  "גם אוכל" מתכונים נהדרים ומאוד מומלצים - מנות ראשונות, עיקריות, מרקים, קינוחים. אוכל לכל אירוע. אני תמיד נהנית "לשוטט" בבלוג, לקרוא סיפור או לרענן את הזיכרון במתכון כלשהו. בקיצור מומלץ בחום.

באחד הימים התחלתי לקרוא רשומה שעסקה בסיר הג`חנון ללא שימוש וצחקתי ל"צרות" המשותפות.
 
לפני מספר שנים קניתי סיר ג`חנון. ואיך לא אקנה? בעבר היה לי רומן קצר עם הג`חנון והתימרתי להכין לבד בבית. טעים, בודאי שטעים אבל כל כך הרבה עבודה. מוותרת. כפי שציינתי מספר פעמים בעבר אני אוהבת מתכונים פשוטים, מהירים ונראים מושקעים ( טוב, בשביל המחמאות..).
 
ניסיתי ג`חנון קנוי, דוקא טעים אבל גיליתי שביחידה יש כ- 1000 קלוריות  !! ומרגע זה אוכלים אצלי בבית ג`חנון - פעם בשנה.
 
סיר הג`חנון נותר כאבן שאין לה הופכין ואופסן בקומה העליונה במזווה ביחד עם מייבש החסה, קדרת החרס, מתקן חימום סיני, כלי לפונדו ועוד ועוד כלים מאוד מרשימים אבל ללא שימוש בביתנו. 
 
תוך כדי קריאת הרשומה פתאום נידלקו עיניי -  יש !!!  "כיכר קלופס ואיטריות" בסיר ג`חנון. גם מצרכים פשוטים, וגם מאוד ייצוגי ( זה תמיד חשוב בגלל המחמאות..)  ובעיקר - סוף סוף שימוש לסיר..
 
בהזדמנות הראשונה מהרתי להכין 
 
  
 
קלופס אטריות.
 
150 גרם אטריות מכל סוג שהוא.
1 בצל לבן, גדול, קצוץ.
שמן לטיגון.
תרסיס שמן.  
200 גרם בשר טחון.
אה, כן. היה לי במקרר שניצל עזוב מאתמול. אז קצצתי ושיבצתי גם אותו בהרכב.
3 ביצים קטנות מבושלות ומקולפות.
2 ביצים טרופות כ"א בנפרד.
פירורי לחם.
מלח, פלפל שחור.
נייר אפיה.
 

טגנו את הבצל עד להזהבה. צרפו אליו את הבשר הטחון. הפכו וטגנו במשך 3 דקות. תבלו. ו...

רפדו סיר קטן בנייר אפיה. רססו בשמן. אבקו את דפנות נייר האפיה במעו פירורי לחם. ערבבו את האטריות המבושלות עם אחת מן הביצים הטרופות. ושטחו מחצית מהן בתחתית הסיר. עליהן הדקו את הבשר הטחון. כאשר הביצים הקטנות משובצות בתוכו. כסו את הבשר במחצית השניה של האטריות. הדקו ופזרו מעט פירורי לחם. כסו את הסיר. והכניסו לתנור שחומם ל200 מעלות למשך שעתיים.  קררו מעט. הסירו את המכסה. הפכו אל צלחת הגשה. וסלקו את נייר האפיה.
 
מעדן
 
הערה - אני ויתרתי על שיבוץ הביצים הקשות. 



בפעם אחרת - הכנתי כמות כפולה, טיגנתי עם הבשר גם פטריות טריות קצוצות גס וערבבתי הכל יחד בלי הפרדה. 



                                                         
                                                  
 
 
ותודה למסלנסקי שאיפשר לי לפרסם את המתכון שלו.
 
בתיאבון . 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת