00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת מיץ תפוזים מקושטת

זהו סיפורה של עוגה.....
לארוחת השבת אצל אחותי, נתבקשתי להכין עוגה. משימה שאני די רגילה אליה ותמיד שמחה לעשות. בכל פעם כזו אני משתדלת לגוון ולהפתיע, לשנות ולנסות מתכונים חדשים.
אחותי אמרה שהיא מכינה קרם שניט ולכן מייד חשבתי על עוגה בחושה. כזו שתהיה בלי קרמים אבל עדיין תהיה לחה וטעימה.
נזכרתי בעוגת תפוזים נהדרת ומאד קלה להכנה שאת המתכון שלה מצאתי באחד מפורומי האוכל ברשת לפני כמה שנים.
הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון שנותנת תוצאה יפה לעוגה ומבחינתי הייתי מוכנה לארוחה המשפחתית.
טלפון מאחותי שינה לי קצת את התכניות. "הדודה מגיעה לארוחה ויש לה יומולדת. האם תוכלי להכין עוגה חגיגית?"
אבל העוגה כבר מוכנה וזמן לא היה לי. בעודי מתלבטת מה לעשות, פתחתי את הרשומה המשגעת של אריאלה על אחד משעורי הקונדטוריה שהיא עושה עכשיו ב"בישולים" של אורן גירון.
ראיתי ונדלקתי! אורן הכין עוגת ספוג וקישט אותה כ"כ פשוט, עדין ויפה שמיד החלטתי שכך אני הולכת לעשות! שכבת קרם שמוזלפת יפהפה במרכז העוגה, קישוט פשוט של אבקת סוכר מעל, ועיטור! זהו! פשוט וקל, מרשים וטעים .
 
והתוצאות כאן לפניכם...
 
עוגת מיץ תפוזים
 
מצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח (350 גר`)
1 חבילה אינס` פודינג וניל (80 גר`)
כוס סוכר (200 גר`)
3 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
גרידה מקליפת תפוז אחד
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפם להם את הרטובים ומערבבים עד לאיחוד המסה.
לא לערבב יותר מידי!!!
 
מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30-35 דק`.
 
סירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
 
לבשל עד להסמכה.
 
להרטיב את העוגה הפושרת עם סירופ חם.
 
עד כאן העוגה הפשוטה והטעימה הזו. אם רוצים להפוך אותה ליותר חגיגית, יש לחתוך אותה במרכז, להרטיב את חצאי העוגה בסירופ, להזליף קצפת בהיקף ובמרכז (כמו בתמונה), לסגור בצורה שווה ולקשט את החלק העליון.
 
את עיטורי השוקולד הכנתי משוקולד מריר מומס שהוזלף על משטח סיליקון (אפשר גם על נייר אפיה) והוכנס למקרר להתמצקות.
 
 
חצי עוגה עם סירופ.
ניתן להכין סירופ גם מחצי כוס מיץ תפוזים + חצי כוס סוכר 
 
חצי תחתון עם קצפת מוזלפת
 בהיקף מוזלף מסודר ובמרכז ממש לא חשוב איך..
 
 
העוגה סגורה והקצפה מציצה 
 
 
מוכן! 
 
 
לקישוט - "קישקושי" שוקולד מריר, קליפת תפוז מסוכרת ותאנה.
(ועדיין לא עליתי על הסוד, איך מפזרים אבקת סוכר כך שהיא לא תספג בעוגה תוך דקות.)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת