00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ממולאים שלי

 

 

אלפי מתכוני ממולאים יש ברשת. אחת תישבע שהממולאים של אימה הם המיוחדים ביותר, השנייה משוכנעת שהממולאים של סבתא הם האוטנטיים ביותר והשלישית תגדיר את ממולאיה - מדהימים.

 
 
 
המלית
 
יש  המון סוגי ממולאים - פלפלים, בצל, קישואים, עגבניות, חצילים, תפוחי אדמה, כרוב, עלי גפן ואפילו עלי חסה שמעתי. יש לי חברה שהכינה - גזרים ממולאים כן, תהרגו אותי איך הצליחה  ובאיזה סבלנות לרוקן את הגזרים....

 כמובן שתחילה הכנתי בדיוק כמו של אימא שלי, שהרי אימא שלי מבשלת הכי הכי שבעולם..( כן, גם אימא שלי )

אח"כ, בהתקף עצמאות, התחלתי לנסות מתכונים שונים שהורדתי מאתרים ובלוגים, ובסופו של דבר הגעתי לטעם ולמרקם שאנחנו הכי אוהבים.

 

מספר הכנות

- להחליט אם רוצים עם בשר או בלי.

- לרוקן ולהכין את הממולאים המיועדים למלוי.

- אני נוהגת לחתוך את הפלפל מלמעלה, לנקות ולהשאיר את הכיפה ככיסוי נאה.

- את הכרוב אני מרתיחה בתוך סיר גדול כשהחלק התחתון כלפי מטה. בכל פעם מסירה בעדינות את העלים ומחזירה עד שמגיעים לעלים הקטנים מדי. ניסיתי את רעיון המיקרו גל, ניסיתי את רעיון ההקפאה והפשרה - לא אהבתי. העלים מתקבלים מסמורטטים וצמיגים.

- אני נוהגת לשפוך על האורז מים רותחים ולהשרות כעשר דקות .

- הכמות מתאימה ל8-10 פלפלים בינוניים. אני אוהבת מכל הצבעים.

- לפעמים אפשר "לשחק" עם תבלינים שברוטב – לפעמים אני מוסיפה כף מרק בצל, או רכז רימונים, או מעט בהרט או קינמון, או חוואיג`.- ובכל פעם הם מקבלים כיוון שונה של טעמים.
 
 

 

המתכון הבסיסי :

 

ללא בשר -

 

2 כוסות אורז

בצל קצוץ דק

הרבה פטרוזיליה קצוצה

עלי סלרי קצוצים ( לא חובה אבל מאוד טעים)

גזר מגורר דק

כפית פפריקה

טיפה כורכום

1/2 כפית כמון

מלח

פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף

כף רסק עגבניות( או עגבנייה קטנה מרוסקת)

המלית של הירקות שרוקנו – קצוצה דק.

 

מערבבים את התערובת וממלאים את הירקות שרוצים, להקפיד למלא רק מעט יותר מחצי ירק. לסדר בסיר גדול ורחב, שיכול להיכנס לתנור.

 

שידרוג של הזמן האחרון

להחליף חצי כוס אורז בחצי כוס בורגול גס. התערובת יוצאת מעניינת אוורירית וטעימה.

עם בשר

1/4 קג`בשר וכוס וחצי אורז. ההמשך כנ"ל. כמובן שאפשר לשנות את היחס בין בשר ואורז. אנחנו אוהבים רק עם אורז או ממש מעט בשר .

 

רוטב

 

2 בצלים קצוצים בינוני  

2 עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות,

פפריקה

מלח

פלפל שחור

מעט כורכום

1/2 כפית סוכר

3 כוסות מים  

 

אופן ההכנה

 

- לטגן את הבצל בסיר בינוני עד שמשנה את הצבע.

-  להוסיף העגבניות והתבלינים, להביא לרתיחה,.

להנמיך את האש ולסדר את הממולאים בתוך הרוטב. בזהירות.

- אם מדובר בפלפלים, להרטיב את המלית בנוזלי הבישול עד שהחצי הלא ממולא - מלא רוטב ולכסות את הסיר.

- להוסיף נוזלים אם צריך, להקפיד שהנוזלים יגיעו לגובה חצי ממולאים (זה חשוב בעיקר לגבי הפלפלים), 

- לכסות ולבשל כשעה.

- להוריד את מכסה הסיר, ולהכניס לתנור 180 מעלות לעוד 1/2 שעה. 

- אפשר להכין מראש ולהכניס את שלב התנור לפני האוכל אבל אז לחמם בתנור כשעה.

 

 

בתיאבון

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת