00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מדינה בחשיכה הפכה לשמחה

מדינה בחשיכה

מתכון: עוגת פרג מ- "פיס אוף קייק"

                                                          

עוגת פרג
ממתכוני השף קונדיטור משה אהובי
 

חומרים ל-3 עוגות:

הבצק
:

660
   גרם קמח  ( 41/2   כוסות)

2
  ביצים

200
  גרם  חמאה רכה

 כף שמרים יבשים

170
 סמ"ק  מים

100
 גרם סוכר

 כמה טיפות תמצית וניל

 קורט מלח


המילוי
:

פרג (הכי חשוב שהפרג יהיה איכותי. כדאי לטעום לפני  הטחינה
ולוודא כי הפרג מתקתק ואינו משאיר טעם מריר או מעופש). מומלץ מאוד למצוא מקום טוב שטוחן פרג איכותי וטרי. הטחינה של זרעוני הפרג מתבצעת ע"י פיצוח ומעיכת הגרעין בין גלילים ממתכת או גרניט, חשוב מאד בשלב זה הוא הכיוון של המכונה. המטרה היא לשחרר את הארומה מתוך הפרג מבלי להוציא את השומן הטבעי שלו. אצלנו טוחנים את הפרג פעמיים. מרגע זה כדאי לבשל אותו בהקדם כדי למנוע חמצון של השומן והפיכתו למריר.

800
  גרם סוכר

800
  סמ"ק חלב

1
      ק"ג פרג טחון

200 
  גרם חמאה

 מיץ מ-1לימון (ניתן גם להוסיף גרידת לימון)

2
  כפות ריבת משמש חלקה או דבש

 

ההכנה :

  1. הכנת הבצק – ללוש היטב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך מספר דקות,

      לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה למספר שעות.

 2. הכנת המילוי – בסיר רחב, להרתיח את החלב עם הסוכר, תוך כדי בחישה
מדי  

     פעם. כאשר החלב רותח (זהירות, זה גולש פתאום ונורא מלכלך ..) יש לכבות את האש,

     להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב. לצנן היטב לפני הרכבת העוגה.  ניתן לזרז את

     הצינון ע"י פיזור על מגש והכנסה לקירור.

 

3. הרכבת העוגה – לחלק הבצק ל-3 חלקים שווים, לרדד כל חלק בנפרד לעלה מלבני

    בגודל של 30 על 20 ס"מ, למרוח כל עלה בשליש מהמילוי ולגלגל לרולדה.

4. להעביר את העוגות לתבניות מאורכות או לתבנית אפיה רחבה.
    להתפיח במקום חמים כשעה לערך ולמרוח בביצה טרופה
.

5. לחמם תנור לחום בינוני של 170 מעלות ולא פחות כ- 30-40 דקות.








 

 (אפשר לקבל הסברים מהשף-קונדיטור)

קונדיטוריית פיס אוף קייק, ,קפה עלמה
יהודה הימית 17, תל אביב-יפו
.
03-6822163

קישורים:
פיס אוף קייק

קונדיטוריית פיס אוף קייק, קפה עלמה
יהודה הימית 17, יפו, תל אביב.
03-6822163

קישורים:
פיס אוף קייק


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

השנטי
אנא בכוח

  

לזכר אלו שהיו ואינם
לזכר הבלוגרים זכרונם לברכה

בן ציון תמרי(בני)
כז' שבט התשע"ב 20/02/12

גיטה שצמן-יפה
כג' אדר התשע"ב 17/03/12

ציפי מעיין
טו' אדר ב' התשס"ח 22/03/08

חיה קרפ-צור
ו' סיון התשע"א 19/05/10

אילנה קורן
יז' סיון התשע"א 19/06/11

יוסי לייבמן
ט' תמוז התשע"א 11/07/11

רובן זמיר
ט' אב התשס"ט 30/07/09

אנדרי ברודנר
ט' אב התשס"ו 03/08/06

ענת מרק-קוגמן
כה' אב התשס"ח 26/08/08

גוגי ליפשיץ
ד' תשרי התשס"ט 03/10/08

יהושע צימבלר
ג' כסלו התשע"ב 29/11/11

הדר גרד
ידיד יקר
יב' טבת התשע"א 19/12/10

לזכרם



אילנה קורן ז"ל 19/6/2011

הדר גרד ז"ל 19/12/2010

חיה קרפ-צור ז"ל 19/5/2010

יהודית פילי ז"ל 23/12/2012

ענת מרק קוגמן ז"ל 26/8/2008

לייבה רחמן ז"ל
22/11/1962-25/10/2001
ח' חשון ה'תשס"ב

בני פלד ז"ל 13/7/2002

תפסיקי לשתוק
הרשומות החשובות לי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שמואל אייל אלא אם צויין אחרת