00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אבו שוקרי

05/12/2009
אבו שוקרי, הגיא 63, העיר העתיקה, ירושלים

 

המקורי. האמיתי. מספר אחד?

 

זוכרים את מלחמת החומוס, שניטשה במשך שנים באבו-גוש? שתי חומוסיות, ששכנו בסמטה קטנה זו מול זו, התחרו מי ביניהן היא "אבו-שוקרי המקורי". זה התחיל בהשמצות הדדיות, נמשך באלימות - והסתיים בהסכם שלום, שתבע את מטבע הלשון המפורסם "יאללה סולחה". אך הדטאנט לא החזיק מעמד זמן רב. מספר חודשים לאחר מכן אחת החומוסיות עלתה בלהבות באופן מסתורי – וכך בא לקיצו אחד מסכסוכי האוכל המפורסמים בתולדות ישראל. האבסורד בטלנובלה הזאת הוא שאבו שוקרי המקורי אינו שוכן כלל באבו-גוש, אלא פועל כבר כמה עשרות שנים בירושלים. הניצים מאבו-גוש הם לא יותר מחקיינים של הדבר האמיתי.

 

למעשה פועלות בעיר העתיקה בירושלים שתי חומוסיות העונות לשם "אבו-שוקרי". בעליהן הם אחים והחומוס המוגש בהן זהה. המפורסמת ביניהן מכונה "אבו שוקרי הגדול" – והיא שוכנת בויה דולורוזה (רחוב הגיא 63). זוהי מסעדה מרווחת, שפרט לחומוס מוגשים בה מאכלים נוספים. נחמד לשבת פה עם הפנים כלפי חוץ, לנגב חומוס - ולצפות בצליינים הנוצרים מתייפחים במהלך ההליכה בדרך הייסורים של ישו.

 

 

 

החומוסיה השנייה, המכונה "אבו שוקרי הקטן", שוכנת בקו התפר בין הרובע המוסלמי והנוצרי (רחוב אל חאנקה 60, ליד תחנה מספר 8 בויה דולורוזה). בחוץ אין שלט, בפנים ארבעה שולחנות בלבד – ועל הקיר תלויים פסוקי קוראן. הארדקור אמיתי.

 

 

לחומוס של אבו-שוקרי מרקם סמיך, אך לא יציקתי. הוא בעל טעם חמצמץ, אך פחות חמוץ מהסטנדרט המקובל במזרח ירושלים. הוא מתובל ביד טובה, וגורם לתחושת עקצוץ נעימה בחלל הפה. הוא טרי, אך מוגש מעט קר.

 

חומוס אצל אבו שוקרי "הקטן":

 

חומוס-גרגירים אצל אבו שוקרי "הגדול":

 

גרגירי הפול במנת החומוס-פול מוגשים שלמים - והם נימוחים וטעימים.

 

המסבחה פחות מוצלחת מהחומוס. הטחינה אמנם טובה, אך הגרגירים קטנים ופושרים. כף החומוס שמתווספת כאן למנה לא תורמת מאום – ורק יוצרת אנדרלמוסיה בצלחת.

 

מסבחה אצל אבו שוקרי "הקטן":

 

מסבחה אצל אבו שוקרי "הגדול":

 

בשני המקומות בפתיחת הארוחה מוגשים חמוצים, ירקות וכדורי פלאפל חמימים.

 

 

 

אז נכון שהחומוס של אבו שוקרי (המקורי, האמיתי, מספר אחד) עולה עשרות מונים על זה של אבו גוש – אך באמת שלא מדובר בחוכמה גדולה. זהו חומוס טוב – אך לא מעולה. מקום טוב באמצע במדד חומוסיות מזרח ירושלים.

 

ציון: 3 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת