00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מוזיקה צרפתית נוסטלגית (ועוד דברים טובים...)

ידידו הטוב ביותר של הפריזאי (פלוס בקשה קטנה)

04/12/2009
 
הצרפתים אוהבים את הכלבים שלהם ועל כך יעידו 200 אלף הנובחים החיים בה שמתקבלים בשמחה במסעדות ובבתי קפה, משוטטים לצד בעליהם בחנויות יוקרה ובמאפיות השכונתיות. הרייט שטרנשטיין, קונדיטורית אמריקאית המתגוררת בפריז, לקחה את העניין הזה מאוד ברצינות ופתחה לפני כמה שנים בולנז`רי מיוחדת לכלבים. המאפייה שלה ממוקמת ברובע ה-15 (rue Mademoiselle 12) ומידי בוקר אפשר למצוא בה חטיפי ביסקוויטים מחמאת בוטנים בצורת חתול או דובון, עוגיות שום וגבינה בצורת עצם ואפילו מאפה כבד אווז בצורת פרפר וכולם נמכרים במחיר שווה לנפש – יורו לחטיף. לאתר הרשמי של החנות
 
קארי בראדשו (`סקס והעיר הגדולה`) וכלב רעב במיוחד בבית קפה בפריז
  

בישראל עדיין לא קמה מאפיית בוטיק שכזו, עם לקוחות מרוצים המכשכשים בזנבם אבל אנחנו חייבים להודות שאי אפשר לעמוד בפני כדורי הפרווה הקופצניים האלה ברחוב או בכלב מתחנן למשחק מבלי להגיד `איזה מאמי!` בליווי פרצוף ילדותי חמוד. אבל בואו נהיה רציניים לשנייה, יש בישראל מאות כלבים וחתולים נטושים, חסרי בית וממש לפני שמגיע החורף הקר והרטוב, עשו לעצמכם טובה - גשו לאמץ כלב או חתול והעניקו להם בית חם. הפנינג אימוץ חגיגי ייערך ביום שישי הקרוב 4.12.09 בכלבייה העירונית של תל אביב (רחוב ש"י עגנון 1 פינת אבן גבירול, מול מתחם רידינג ת"א). יום האימוץ יתקיים בין השעות 14:00-10:00. לפרטים נוספים
 
 
ונסיים בנימה אופטימית זו עם מתכון לעוגיות בוטנים צרפתיות ומיוחדות לכלבים (הכלב שלכם ידרוש מנה שנייה תתכוננו )
  

מה צריך:

½ 2 כוסות קמח מלא

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

6 כפות חמאה

1 ביצה

½ כוס חלב

¼ כוס חמאת בוטנים

½ כוס מים קרים

חלבון מ-2 ביצים

מעט שומשום (לא חובה)

 

איך מכינים:

מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בבלנדר או במזלג. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורים גסים. טורפים את הביצה בקערה ומוסיפים בהדרגה את החלב וחמאת הבוטנים (הבלילה תהיה מעט גושית). מוסיפים תערובת זו לתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את המים, מעט בכל פעם, עד שהבצק מתגבש. מקמחים מעט את משטח העבודה ולשים את הבצק. מרדדים את הבצק עד לעובי 1.5 ס"מ וחותכים בחותכן עוגיות (באיזה צורה שתרצו). מורחים על העוגיות את חלבון הביצה וזורים מעל שומשום. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, עד שהן מזהיבות. ושיהיה לכלב שלכם בתיאבון ! הב הב

 
    

ועד לפעם הבאה,

שלכם, ברי

                    
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

אלבום הבלוג
הסקר הגדול
תוצאות הצבעה חזרה לסקר
3
סקר זה פתוח למשתמשים רשומים בלבד. לכניסה או הרשמה- לחץ כאן
עליך לבחור תשובה
תשובה אחוזי הצבעה
אדאמו 9%
אדית פיאף 12%
אנריקו מסיאס 9%
ג`ו דאסן 8%
דלידה 3%
ז`אק ברל 7%
מייק ברנט 25%
מישל פוגאן 5%
קלוד פרנסואה 0%
שארל אזנבור 16%
סה"כ מצביעים0
סקר למשתמשים רשומים בלבד
הצבעת כבר
הצבעת כבר
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל strawberry10 אלא אם צויין אחרת