00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

רולדת קצפת


 
     
 

עוגה שתמיד קוצרת מחמאות,
וכולם בטוחים שקניתי.

גלילה/רולדה,מתכון יסודי.

לחמם את התנור לחום גבוה.
הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור.
(זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף.)

 
החומרים:כוס מידה 200 מ"ל

4 חלבונים
2/3 סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית ווניל
1 כף קליפה לימון מגוררת
קורט מלח.
2/3 כוס קמח רגיל.

הוראות הכנה.:

להקציף את החלבונים עם הסוכר,
לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח.
להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב.
לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק  לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1 וחצי ס"מ.
לאפות בחום גבוה כ10 דקות.(כ180 190 מעלות)
העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע.
להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה.
לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה.
אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים.

המילוי שלי אילנית:
1חבילה  אינסטנט פודינג ווניל+1 שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב קר.(מקציפה לקצף יציב)
ריבה/קונפיטורה
(ועוד אפשרות  מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ.)
מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת גילגלתי בעדינות.
ומעל העוגה מרחתי  מעט חלק מהקצפת  וגירדתי שוקולד מריר מעל העוגה
טעים חבל"ז.
זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.
מקור: נירה שויאר
 
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת