00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מרק עגבניות ואורז





 
 
סיפרתי כבר על  אהבתינו למרקים, אפילו בקיץ, אבל בלי ספק החורף הוא אכן עונת המרקים - כבדים ועמוסים בבשר, עצמות, עדשים, תפוחי עדמה, שעועית - מרקים כהילכתם.
 
אצל בתי הקטנה החורף לא התחיל אם לא הכנתי מרק עגבניות ואורז. מי שלא ראה את שמחתה למראה צלחת מרק אדומה ומהבילה לא ראה שמחה בחייו.
 
ניסיתי מתכונים רבים אבל כתמיד מצאתי את המתכון האולטימטיבי אצל מוטי ברון הידוע כ- baronm10  ומי שלא מכיר חייב מיד לגלוש לבלוג שלו - אוכל מכל הלב , ופשוט להתענג.
 
אז המתכון הבסיסי שלו עם שנויים קטנים שלי ( לא יכולה בלי, שריטה..)
 
מרק עגבניות ואורז
 
5 עגבניות בינוניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 גזרים מגוררים
2 בצלים בינוניים קצוצים
כף שמן זית
3-4 שיני שום קצוצים
חופן פטרוזיליה
כפית גדושה אורגנו יבש או חופן בינוני אורגנו טרי קצוץ
מלח
פלפל שחור
כפית סוכר
1/2 כוס אורז שטוף ומסונן.
12 כוסות מים חמים
 
אופן ההכנה
- בסיר עמוק לטגן בשמן את הבצלים עד שמשנים את צבעם.
- להוסיף את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות
- להוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן
- להוסיף את שאר המרכיבים, פרט לאורז
- להוסיף את המים החמים, להביא לרתיחה, להמיך ולבשל כעשרים דקות
- לטחון מעט את המרק במוט חשמלי - להגיע למרקם גס כשנותרים גבשושים.
- להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד כ- 20 דקות
- לטעום ולתקן טעמים.
- לגבי המרק אפשר להוסיף נוזלים כדי להגיע לסמיכות שאוהבים.
- לשים לב- כשהמרק מתקרר מעט הוא מסמיך.
- אפשר להחליף את האורז באיטריות או פתיתים.
 
 
 נקודות -
עגבניות - 0
רסק עגבניות - 0
גזר - 0
2 בצלים - 2
כף שמן - 21/2
1/2 כוס אורז - 41/2
כפית סוכר - 1/2 ( אפשר בהחלט ממתיק)
 
סה"כ - 91/2 נקודות לכל המרק !!
 
בתיאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת