88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

ביסקוויט שוקולד בלגי

כשקיבלתי את מסר העדכון המודיע לי על "רשומה חדשה בבלוג שוקולד ומלואו" מיד התחילה פעילות נמרצת של בלוטות הרוק שלי משום שאת מיה שטרן הספקתי להכיר ולהבין שהבחורה מוכשרת ברמות הגובלות  במיסטיקה. רק  ש... כבר בפיסקה השלישית בפתיח, הפיסקה הזו "בבית החולים שניידר (בין השאר...) מאושפזים ילדים רבים" זזה מעט מטה הפעילות הנמרצת דלעיל והחלה מתקרבת לאזור הלב. למרות שלא באמת הייתי צריכה לקרוא את הפוסט עד סופו, קראתי. בדיוק באותה מידה שאני לא ממש צריכה ספרי בישול ואפייה - אבל רכשתי... למה? כי בחיים יש לפעמים צורך שמתעורר כדי לספק צורך אחר וכשמשלימים את האחד - מרווחים שניים!!! סיבכתי אתכם? אז אסביר ואעשה זאת בקצרה כדי שנגיע למתכון המשוקלד שלי (לא ממש שלי - אלא באופן חריג שבחריגים מתכון של שף ידוע... תיכף תתבהר התמונה)
בין כל הצרכים בעולם קיימים שני צרכים מקבילים: הצורך לקבל והצורך לתת. הצורך לקבל, לרוב אינו מתוך בחירה ובמקרים של עזרה חומרית הוא כורח מציאות שהגורמים לו אינם ממש סימפטים (בלשון המעטה...). מאידך יש את הצורך לתת - צורך שקיים עמוק כמעט בתוך כל אחד מאיתנו, לעיתים פשוט ממתין להזדמנות הנאותה ליישום.
מיה, בפוסט שלה, לו העניקה את הכותרת "הזדמנות מיוחדת לתרום ולהיתרם" הביאה לי על מגש של כסף, ובהמשך באמצעות שליח, את ההזדמנות הנאותה הזו. לא אחזור על כל הפרטים אלא אתמצת במספר שורות בתקווה שגם אתם, כמוני, תמצאו את ההזדמנות הזו לתרום ולהיתרם, כהזדמנות שאסור לפספס.
מדובר ביוזמה מדהימה ומבורכת בשיתוף עמותת ילדים שלנו, יזמה המאפשרת לכל אחד ואחת הזדמנות מהנה לתרומה ממנה נהנים כל הצדדים:
 שני ספרים קולינריים מצויינים הופקו בהתנדבות ותרומה בה לקחו חלק רבים וטובים, את הספרים ערכה אלינוער רבין, שני הספרים הם נכס אמיתי לכל חובב בישול ואפייה, וגם מי שלא מגדיר את עצמו "חובב בישול" - יכול לנצל את ההזדמנות ולשמח בעצם רכישת הספר, או שניהם, גם את הילדים בשניידר וגם את מי ממכריו שעונה להגדרה "חובב/ת בישול"
כל ההכנסות מהספרים מיועדות להביא לרווחתם של הילדים המאושפזים במרכז שניידר
על הספרים, תכניהם והעיצוב היוקרתי שלהם - תקבלו מידע מורחב בבלוג של מיה "שוקולד, החיים ומה שביניהם". אני, אגש ישר למתכון שבחרתי להכין - הדהים אותי לפתוח את ספר "השוקולד שלי" ולגלות באופן מקרי לחלוטין שהמתכון הראשון בספר, של השף המהולל מאיר אדוני, הוא... נטול גלוטן! כמובן שלא בכוונה מראש, אבל כאשר במתכון מופיע קורנפלקס, מה יותר פשוט מלהשתמש בקורנפלקס נטול גלוטן. וכזה... יש לי בבית של ד.ג.ש שרק ממתין כבר חודשיים לניצולו ביצירה שתהיה ראויה לאהבה שהשקיעו בו. ההמתנה היתה בהחלט שווה.
את המתכון שיניתי רק במעט כדי להתאים אותו למצרכים זמינים וברי רכישה בכל סופר ואם כבר... כאלו שמאושרים לצריכה בקרב הצליאקים, כי לתת... זה המוטו של הבלוג הזה.
ביסקוויט שוקולד בלגי (מבוסס על מתכון של השף מאיר אדוני מהספר `השוקולד שלי`)
 
כמות ל-100 ביסקוויטים בצורות שונות (קוטר ממוצע 4 ס"מ) או שני בסיסים לעוגה קרה קוטר 26 ס"מ
 

המצרכים

ההכנה

  1. 200 גר` שוקולד מריר
  2. 100 גר` חמאה
  3. 500 גר` נוגט (אני המרתי ל "חלבה סנדוויץ" של אחווה אך גם נוגט של השחר הוא מצרך די זמין)
  4. 150 גר` קורנפלקס טבעי מרוסק (ידנית או עם פטיש סטייקים) -  "פתיתי תירס בטעם טבעי" של ד.ג.ש
  5. 1 כפית פלפל שחור גרוס (לפי המקור... אני העדפתי לוותר)

1-2 ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרו: סה"כ שתי דקות, אך להוציא לבחישה כעבור דקה ולהחזיר. לבחוש להמסה מוחלטת וקרם אחיד.


3-5 לפורר את החלבה/נוגט לקערת המיקסר. להוסיף את הקורנפלקס המרוסק, אם נצמדים למקור - גם את הפלפל השחור.
יוצקים לקערה עם הנוגט והקורנפלקס גם את השוקולד המומס ומערבבים היטב להטמעה והתמזגות כלל המצרכים (אפשר במערבל עם וו גיטרה ואפשר גם לישה ידנית קלה ואז כדאי להיעזר בכפפות לטקס).  

משטחים את התערובת ומרדדים בין שני גליונות נייר אפייה באופן שתכסה כמעט את כל שטח הגליון (עובי קצת פחות מחצי ס"מ), מכניסים למקפיא לכחצי שעה

מוציאים את המשטח הקפוא/קפוא למחצה ובעזרת מיקד צורות או חותכן רביולי (לקבלת צורת ביסקוויט) קורצים צורות לפי בחירה. את השאריות אוספים וחוזרים על פעולת הרידוד, ההקפאה וקריצת הצורות

מאחסנים במקרר או בהקפאה וממתינים להזדמנות... לפנק את מי שאוהבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת