00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאי קוקוס

22/12/2009
את הפאי הזה טעמתי לראשונה במפגש של פורום אוכל לפני כמה שנים. הכינה אותו סיאם המוכשרת והמקסימה, שכל עוגה שיוצאת תחת ידיה, זו אומנות לשמה.
את המתכון מיד ביקשתי ומיהרתי להכין את הפאי בעצמי.
מיותר לציין שהוא קצר הצלחה בקרב הטועמים.
זה פאי שממש לא קשה להכין והתוצאה, מיוחדת וטובה.
 
 
פאי קוקוס מקור המתכון באדיבות סאני
 
מצרכים לבצק:
 
1+1/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם חמאה
1 חלמון
1/3 כוס סוכר
4 כפות מים קרים

מצרכים למלית:
1 כוס סוכר
3 ביצים 
2 שמנת חמוצה
5 כפות גדושות קוקוס
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
במעבד מזון לערבב יחד את כל חומרים לבצק אחיד, לשטח, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כ-15 דק`. 
 
בנתיים מכינים את המלית:
בסיר קטן מערבבים היטב סוכר, ביצים, ושמנת חמוצה.
מוסיפים קוקוס וממשיכים לבשל על אש בינונית כעשר דקות תוך כדי ערבוב . זהירות -  לא להרתיח!
מורידים מהאש, מוסיפים חמאה בחתיכות קטנות ואת הוניל ,מערבבים היטב ושופכים את מילוי הקוקוס והשמנת על הבצק.
* אין צורך לאפות את הקלתית מראש.

מחממים תנור ל- 175 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שמזהיב.
 
מקשטים מעל בקוקוס קלוי (ניתן להשיג בחנויות מתמחות אול לקלות קוקוס טחון  על מחבת יבשה).
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

69 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת