00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מלח ירוק

 
 "היה היה מלך ולו שלוש בנות. יום בהיר אחד ציווה המלך על בנותיו להביא מנחה שתבטא את האהבה הרבה והנאמנות שהן רוחשות לו. בת אחת הביאה יהלומים, השנייה זהב ועדיים, ואילו השלישית הביאה גוש מלח.
המלך הדיקטטור התעצבן מהמתנה ה"עלובה" ושילח את הנסיכה הצעירה לגלות מחוץ לארמון.
עברו ימים וגם לילות,ובממלכה החל מחסור עצום במלח: האוכל הפך תפל וכל ניסיון להעשירו בתחליפים עלה בתוהו. אז הבין המלך את עצמת המתנה שהביאה לו בתו הצעירה ואת החומרים מהם עשויה האהבה - היא הביאה את טעם החיים. כי ללא מלח, אי אפשר להתחיל כמעט אף מתכון."
 
כך פותח סהר רפאל את המתכון של המלח הירוק בספר הבישול שלו.
הוא מביא כאן מתכון פשוט וגאוני של מלח שיכול לצבוע כל מנה, לקשט צלחות ולעטר לחמים ופוקאצ`ות. ניתן לתבל איתו סלטים, מרקים ומאפים מלוחים, לתבל דגים בשר וגם ממרחים.
המלח נשמר במקרר ימים רבים.
 
מלח ירוק - סהר רפאל
 
מצרכים:
1 ק"ג מלח גס
3 כפות עירית קצוצה גס
1 כף נענע קצוצה גס
10 עלי בזיליקום
עלים מ-2 גבעולי תימין
גרידה מלימון אחד
 
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים יחד בפולסים קצרים, עד איחוד המלח ועשבי התיבול.
מתקבל מלח ירוק בעל ריח ארומטי להעשרת טעמים.
 
  יש לשמור בצנצנת אטומה במקרר, כדי לשמור על איכות המלח לאורך זמן ועל צבע העלים.
 
 ניתן לשנות את היחס בין עשבי התיבול לפי טעמכם.
 
 
 
 
 
 
 
 
סוף שבוע נעים וחמים לכולם 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת