00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

סקירת ספר - דלקת מפרקים – כיצד להחלים באמצעות תזונה וללא נטילת תרופות"

 

 

 

 

 

 

 

דר` לורי איסופ

2008

250 עמ`

הוצאת פוקוס

 

שוב גלוי נאות - קיבלתי את הספר מההוצאה לסקירה.

 

 

לפני זמן מה החלו כאבים כמעט בכל מפרק בגוף אפילו במפרקים הקטנים שבאצבעות. הכאבים הלכו והחריפו. לאחר בדיקות רבות התקבלה ההבחנה – דלקת מפרקים.

טוב, למחלות אני רגילה, ואפילו למחלות קשות, מטפלים וזה יעבור.

אז זהו שלא.

הריאומטולוג אמר שהמחלה אינה ניתנת לריפוי. התרופות היחידות הינן להקלה על הדלקת, וגם הן – נזק רב בצידן, אמר ללא כחל ושרק.

 

עדיין קשה לי לקבל את הקביעה הזו אם כי התחלתי לקחת את התרופות המומלצות שהקלו אך במעט את הכאב.

 

לכן כשנתקלתי בספר - הזמנתי אותו מיד.

 

בדכ` אני לא קוראת ספרים בסגנון זה, אני לא מאמינה בשישה צעדים להחלמה ואיך לתפוס חתן בשבועיים.

 

בדכ` אני די שמרנית בנושאים רפואיים. כל הנושא הטבעוני, צמחוני, טיבעי, אורגני וכד` לא שבה את ליבי, בייחוד שהכרתי אנשים שהיו מאוד אדוקים ובסופו של דבר חלו בכל מיני מחלות ואפילו קשות. מה עוד שמדי פעם יצאו לאור ספרים שתוקפים את הרעיון כגון – ריפו או פתוי, או כתבת טלויזיה שמקעקעת את כל נושא האוכל האורגני.

 

יתרה מכך נראה לי הזוי שאם אכן ישנה תרופה מוכחת כזו או אחרת, שיטה כזו או אחרת, שיכולה לטפל במחלות אפילו חשוכות מרפא, העולם הרפואי, בשם התרופות הקונבנציונאליות, יתעלם ויניח לאנשים למות.

 

אבל, כואב

 

אז קראתי. בדקדוק.

 

לספר ניכתב מבוא ע"י פרופ` יעקב שוהם מומחה לרפואה פנימית המתמחה באונקולוגיה רפואית, רפואה תזונתית, רפואה סביבתית, רפואת צמחים סינית ומערבית ורפואת גוף ונפש . – מה צריך יותר.

 

הוא סוקר את סוגי דלקות המפרקים הקיימים, הסימנים האופייניים והטיפול הרפואי המקובל ומגיע למסקנה שהגישה התרופתית לא נותנת תשובות מספקות.

 

מאידך הגישה התזונתית, לטענתו, יכולה להועיל הן ע"י הקטנה משמעותית של התהליך הדלקתי מאחר ואנחנו יודעים כיום מהם המזונות "המדליקים" והקשר בין תזונה ודלקת,  והן ע"י פתרון מוחלט של הבעיה כי מסתבר שקיימת תופעה שכיחה של אי סבילות למזונות מסוימים.

תופעה זו אומנם לא זכתה להכרה ברפואה המודרנית ולכן לא נעשה בה שימוש רפואי.

 

הוא עושה הבחנה בין אלרגיה למזון – שבו נמצא קשר ישיר בין חשיפה לגורם האלרגיה והתפרצו האלרגיה, לבין אי סבילות למזון שפועלת במנגנונים שונים שלא כולם מוגדרים בצורה ברורה, התסמונות עמומות הקשר לא תמיד ברור,  והמזונות הגורמים לאי סבילות הם דווקא השכיחים ביותר – חיטה, חלב וכד`.

לכן הדרך היא – סילוקן המוחלט של כל המזונות הבעייתיים מהתפריט והופעתן כשהמזונות חוזרות לתפריט.

 

הוא מניח את כל משקלו כרופא ואת כל נסיונו האישי לכף הטיפול התזונתי.

 

הספר מפרט בפירוט רב את המבוא המתומצת של פרופ` שוהם, תוך שהוא מביא עשרות רבות של מחקרים וסיפורים אישיים של אנשים התומכים בתיאוריה.

 

הספר גם מציע שישה צעדים להחלמה מדלקת מפרקים.

 

הוא מפרט את כל המזונות המזיקים, והמזונות האלרגיים . אין הפתעות – האוכל המודרני המעובד, עתיר בחומרים כימיים ובייצור המוני השודד מהמזון את רוב יתרונותיו ומוסיף מרכיבים מזיקים - סוכר לבן,  קמח לבן, שימורים, שומנים, סוכרים, משקאות קלים כד` .

הספר כמובן מפרט את כל המזונות המשקמים והגורמים להחלמה – וגם פה אין הפתעות – ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, זרעים שונים, מזונות דלי שומן.

 

כשאני בודקת את כל ההמלצות העולות בספר ומשווה לתזונה שלי עולה כי –

-         אני כמעט לעולם לא אוכלת אוכל מעובד ומוכן.

-         אני מכינה בבית לבד כמעט כל מזון – החל מריבה טבעית וכלה ברסק עגבניות.

-         אני אוכלת מזון דל שומן

-         אנחנו אוכלים המון אוכל טבעי – פירות וירקות כמעט בכל ארוחה.

-         האוכל שלי מבושל קלות וכמעט אין בישולים ארוכים.

-         אני אוכלת דגנים מלאים.

-         כמעט אף פעם לא אוכלת קמח לבן.

 

 

אז מה יהיה?

 

לא יודעת.

 

המלצה ?  כל אחד לעצמו ולאמונתו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת