00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טבעונות ובריאות מתכונים טבעונים - נטלי שוינקלשטיין נטורופתית N.D

פוקצ`ה מקמח מלא עם תבלינים גמבה ובצל

ערכים תזונתיים:
 
סיבים תזונתיים, ויטמיני B, ויטמין E, ויטמין A, ויטמין C, אשלגן, נתרן, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן.
 
למה זה טוב?
 
הורדת כולסטרול, מניעת מחלות, עזרה בתנועתיות מעיים.
 
מצרכים ל- 2 פוקצ`ות:
 
2 כוסות קמח מלא
2 כפות שמרים יבשים
שני שליש כוס מים
1 וחצי כפית מלח איכותי
2 כפות שמן זית מכבישה קרה מעולה
 
גמבה אחת
חצי בצל
כף שמן זית מכבישה קרה מעולה
תבלינים: פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה כתושים, גרגירי חרדל צהובים כתושים, אורגנו, בזיליקום יבש, רוזמרין, קימל טחון, מלח גס, פלפל שחור.
 
הוראות הכנה:
 
לחמם תנור ל-220 מעלות.
 
לערבב קמח מלא עם שמרים, להוסיף את המים בהדרגה ולערבב, להוסיף את השמן והמלח וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ולתת לבצק לנוח בצד למשך שעתיים.
 
לאחר שעתיים לחתוך את הבצק ל-2 עיגולים, כל עיגול להפוך לעיגול שטוח בקוטר 20*20 בערך ובעובי סנטימטר אחד.
 
לטפוח קלות עם האצבע על הבצק ליצירת שקעים קטנים, לשים מעט שמן זית ואת כל התבלינים.
 
לחתוך את הגמבה ואת חצי הבצל לפרוסות דקות ולפזר מעל הפוקצה.
 
להניח על תבנית עם נייר אפייה מרוח בשמן זית ולהכניס לתנור למשך 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם). אצלי זה ישב בתנור 16 דקות.
 
בתאבון!
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nataly210 אלא אם צויין אחרת