00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

עגבניות ממולאות

 כשהייתי בת 15 ראיתי איך "שוחטים" דג חי ואורזים אותו בשביל ההורים שלי, והחלטתי להיות צמחונית. זה החזיק שנה בערך (נשברתי מול השניצלים של אמא), אבל האהבה למנות צמחוניות נשארה, וגם היום אני יכולה להעביר שבוע ויותר בכיף בלי בשר.
המנה הבאה היא אחלה תוספת צמחונית למנה בשרית, או אפילו מנה בפני עצמה. חשוב מאוד לא לחסוך בשמן כי הוא מאוד מאוד מוסיף לטעם...
(מתכון של chanit מפורום מתכונים בתפוז)
 
המרכיבים:
8 עגבניות מוצקות ובשלות
חצי כוס אורז לריזוטו (לא מבושל)
2 כפות פטרוזילה קצוצה דק
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
10 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
 
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית (אני השתמשתי בפיירקס בגודל בערך 20*30). מתחילים בהורדת הכיפות של העגבניות. חשוב לא להוריד יותר מדי ע"מ להשאיר מקום למילוי, וכמובן לא לשכוח לשמור את הכיפות שחתכנו:
 
 
בעזרת כפית מרוקנים את תוכן העגבניות, ושומרים את מה שרוקנו בתוך קערה. נשתמש בזה אח"כ ליצירת הרוטב. כמובן חשוב להקפיד לא להוריד יותר מדי כדי שכל העסק לא יתפרק לכם.
 
 
ולאחר הריקון:
 
וזה מה ששמרתי בצד:
 
 
מסדרים את העגבניות בתבנית ומתחילים בהכנת המילוי: טוחנים בבלנדר סטיק (או מעבד מזון, או סתם בלנדר) את תוכן העגבניות ששמרנו בצד. מוסיפים עשבי תיבול, שום, אורז ו-5 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
 
 
ממלאים בעזרת כף או מצקת את העגבניות במילוי. חשוב למלא רק 3/4 (פלוס מינוס) מהעגבניה כי האורז תופח במהלך הבישול. אם נשאר מילוי (אצלי נשארה כמות יפה), שופכים בתוך התבנית מסביב לעגבניות. רע זה לא יהיה :) מכסים את העגבניות במכסה, מזליפים את שמן הזית שנותר מעליהן, ומכניסים לתנור ל-50 דקות בערך. האורז צריך להיות מוכן לגמרי והעגבניות שחומות מעט ועסיסיות.
 
לפני:
 
ואחרי...:
 
 
מבט פנימה:
 
 
בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת