00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

צ`יאבטה (לחם איטלקי)

23/11/2009
צ`יאבטה (לחם איטלקי)
"ניס, תכין קפה"

"אין לי כוח , תכיני את, ובדרך גם לי"

"זובי, אני אמרתי קודם"

"אבל את רואה שאני עדיין רדום על הספה, תכיני את"

"לא! מגיע לי ! היום יום הנישואין שלנו"

"מה, באמת"?

"כן אינעל אחותך המיכוערת מאוד, קום ותכין לי קפה, כי אני יודעת שפרחים לא תביא"

"ובאשמת מי? נו, תגידי ת`אמת"

"באשמתך"

"לא נכון, את אמרת לי לא להביא יותר פרחים כי ממילא הפרחים שאני מביא לאימא שלי יפים יותר"

"וזה לא נכון"?

"לא, זה לא, לה אני קונה ב-20 שקל בצומת של הר הרצל ולך אני קונה מחנות"

"לא חשוב, הכריזנטמות שלה יפות יותר"

"נו באמת..."

"כן באמת, ואמרתי שאני רוצה קפה"

"אבל אני עוד ישן, איפה השלט"?

"שלט בראש שלך, קום תכין לי קפה והנה עוד פעם נרדמת על הספה אחרי שהבטחת שאתה לא עושה את זה יותר"

"אני אוהב את הספה"

"אבל אח"כ אתה מתקרר כי החלון נשאר פתוח"

"שטויות , אני כבר מקורר"

"וזה רע כי אח"כ אתה מטרף אותי שאתה חולה ומסכן ורוצה כל 2 דקות תה עם נענע עם הרבה עלים ומעט גבעולים"

"אז מה, לא מגיע לי?, אני חולה"

"אבל זה בגלל שאתה ישן בספה ולא מתכסה והחלון נשאר פתוח"

"אז מה, אני רואה סרטים בטלוויזיה"

"בטח, סרטים , עוד מעט תגיד לי שסרטי טבע, נכון"?

"ברור, את יודעת  שאני נעול על הנשיונל ג`אוגרפיק, הלילה היה על כרישים, לא תאמיני איזו "חיה חכמה זאת"

"בטח כרישים, אינגה הלוהטת מערוץ אגו נורא חכמה"...

"די, נו" ...

"יאללה קפה, עם הרבה חאווייג` ובלי סוכר"

"נו קוקי, תכיני את ואח"כ אני אעזור לך להתקלח"

"אינגה הלוהטת ! ידעתי שתהיה לה השפעה"...

"למה את מלכלכת?, השבוע לא עזרתי לך לסבן את הגב"

"לא רוצה שתעזור לי, אתה מעצבן אותי כי אתה מתעקש לנקות לי גם מאחורי האוזניים, אף אחד בעולם לא מנקה שם, כי זה מתנקה לבד מהשמפו"

"מה זאת אומרת? ברור שצריך לנקות שם"

"לא צריך, מעבירים וויש וזה מספיק"

"אין מצב, מקלחת זה מקלחת"

"ואני גם לא סובלת שאתה מנגב אותי"

"בטח, מבחינתך לא להתנגב בכלל"

"נכון, נולדתי וגדלתי באילת"

"מה קשור, שם לא מתנגבים"?

"לא, זה מתייבש באוויר"

"אבל את עושה סימנים על הריצפה"

"אז מה, זה גם מתייבש באוויר"

"לא, זה לא, אלא אם כן אני עובר עם המגבת"

"אוי-יוי-יוי ! מה כבר קרה? אז ניגבת ריצפה , אף אחד עוד לא מת מזה"

"מת לא, אבל זה מעצבן"

"מעצבן? זה מה שמעצבן אותך? שאני אגיד לך מה מעצבן אותי בך"?

"נו, מה"?

"בוא תעשה אלףףףףף  כמו בארץ עיר, אני אגיד סטופ  על איזו אות  אקראית  ואמצא משהו בך  שמעצבן אותי שמתחיל באות שנבחרה, יאללה"?  

לא משחק"

"פחדן"

"לא מפחד"

"כן, פחדן וגם קוטר"

"טוב, בואי נסגור עניין, תעשי קפה"

"תעשה אתה והעניין סגור"

"נו,תהיי נחמדה, לכבוד יום הנישואין ה- 18 שלנו"

"צר לי, נחמדות זה לא הצד החזק שלי"

"תשתדלי, לרגל ה- חי שנים"

"ואתה עודך חי, זה אומר שאלוהים אוהב אותך, אה? יאללה, תעשה קפה"

"אבל אין כוסות, הכיור מלא"

"אז תשטוף"

"לא, את לא רצית מדיח- את תשטפי"

"כי מדיח משאיר סימנים"

"לא קשור, את לא רצית- את שוטפת"

"אבל הבטחת אתמול  בלילה שאתה שוטף ולא שטפת"

"כי נרדמתי"

"אבל לראות את אינגה היה לך כוח"

"כרישים, ראיתי כרישים"

"ברור"

"תגידי, איזה סנדוויצ`ים תכיני לי היום לעבודה "?

"מה תרצה"?

"מה שבא לך"

"אבל אין לחם"

"יש, נשארה חלה משבת"

" מה נראה לך שאתן לך ללכת לעבודה עם סנדוויצ`ים מחלה של שלשום"?

"מה רע"?

"לא מוכנה, תחכה קצת ואני אכין לך את הלחם שאתה אוהב"

"ההוא עם החורים, טוב"?

"ברור"

"אז אני עושה לחם ואתה עושה קפה"

"טוב נוווווווווו, אני קם"

והוא קם והכין ושתיתי והתענגתי והוא הלך לעבודה שלו עם סנדוויצ`ים מהלחם המיוחד.

 

 

 

את המתכון לקחתי מהבלוג ההורס של עוצלי (שכבר אמרתי שזה לא שמו האמיתי, אבל זהו בהחלט כינוי ראוי)  : מתקמחים .

והיות שכבר סיפרתי שמדובר בבלוג המקצועי והרציני ביותר שיש בתחום האפייה והבישול אז אני פטורה מלומר זאת כעת, רק אומר שכל מתכון שניסיתי משם יצא בול (למעט פעם אחת שלא שקלתי את החומרים ועשיתי אללה באב אללה וזה יצא בהתאם...)

אז כשאתם לוקחים משם מתכון נא להיצמד, כי לא סתם הוא רושם את מה שהוא רושם העוצלי הזה....

 

 

אז מדובר בצ`יאבטה שלו.

לחם איטלקי קל מאוד להכנה וטעים בטירוף.

בואו נגיד שאם אני הצלחתי אז כל אחד יכול, רק אנא היצמדו למתכון (אם הוא אומר מים מינרליים זה לא תמי 4 ולא מים מורתחים ומצוננים, אוקיי?  ואם הוא אומר שמרים טריים אז טריים ולא יבשים אלא אם כן  אתם מקפידים על  המרת  המשקל של השמרים היבשים למול הטריים).

 ודבר אחרון : אל תפוצצו בקמח כמו שאני עשיתי  בלחם הזה, קמחו בעדינות ובעזרת מברשת הסירו את העודפים (מניסיון שני של אותו מתכון זה עדיף).

 

 

הנה לכם המתכון כלשונו מפי המתקמח הראשי :

 

 

 

צ`יאבטה : לחם איטלקי  :


חומרים לבסיס:

176 גרם קמח לחם.
 
176 גרם
מים מינראלים.
1
 גרם שמרים טריים.

חומרים לבצק :

410   גרם קמח לחם.
  
250 גרם
מים מינראלים.
 11
  גרם מלח ים.
  
11 גרם
שמרים טריים.
  
353 גרם
בסיס.


לבסיס: מערבבים קלות את החומרים ומניחים ל-10 שעות בטמפ` חדר.

לבצק: מערבלים הכל 2-3 דקות במהירות איטית, מגבירים מהירות ולשים עוד 4-5 דקות.
מעבירים לכלי משומן/מקומח ומתפיחים 3 שעות. במשך הזמן הזה מקפלים פעמיים. אחרי שעה ולפני העיצוב הסופי.
אפשר לחלק את הכמות ל-4 ולעשות צ`יאבטות קטנות או לעצב כיכר אחת גדולה ועגולה.
מניחים לתפוח עוד שעה וחצי ואז מכניסים לתנור שחומם מראש 230 מעלות.
נותנים 10 דקות ראשונות של אדים. אופים בערך 40 דקות כיכר לחם אחת או 25 דקות את הלחמניות הקטנות.
 3
שעות צינון לפחות.

הערות :
-  את כל עניין הבסיס אפשר לתכנן מראש ע"י השימוש בזמן הלילה.
- איך מעצבים צ`יאבטות קטנות? מחלקים את הבצק ל-4 וכל חתיכה מקמחים מעט    ומותחים מעט למלבן.
- למשקיעים, תחליפו 100 גרם מים ב-100 גרם שמן זית.

- ניתן להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים – פשוט לשקול חצי כמות מהכמות הכתובה.
- להכנה מהירה : לקחת את כל הכמויות ללוש, להתפיח , לעצב, להתפיח ולאפות .

 

זהו.

 

 

אני שוב מתריעה שיש לשקול כל מרכיב, אך אם בכל זאת אתם מבקשים להמיר- אז הנה לכם טבלת המרות טובה : כנסו כאן ל- לוח מידות ומשקלות .

 

וכעת אחרי שיש לכם את המתכון שלו, אני מציעה לכולכם להיכנס אליו ולקרוא את המתכון המקורי, את ההסברים המקדימים  ואת התשובות שלו לשאלות הקוראים , כי ההסברים שלו הם ה- דבר !

מעבר לזה, אם טרם נכנסתם וקראתם אותו אני מציעה באמת להיכנס ולדפדף אחורה.

הבחור לא משקיע בקישורים ולא כל הבלוג מלונקק (מקושר) בקוביות הבלוג.

זוהי מלחמה עזה שמתנהלת בינינו, אני מבקשת שירשום כל מתכון בקישורים לטובת נוחות הקוראים והוא טוען שמי שבאמת רוצה יחפש ומן הסתם ימצא.

הבחור עקשן כפרד ולכו תתמודדו עם אחד כזה, אני בכל מקרה כמו טאטאל`ה חופרת ונוברת ומתענגת בכל פעם מחדש (על הבלוג הזה נאמר : יגעת ומצאת – כי חיפשת, אבל עשית בשכל)...

אז איך מחפשים?

יורדים למטה למטה, לתחתית הבלוג, היכן שרשומים המספרים עם החץ , הנה זה נראה כך:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  הבא >>

ופשוט על ידי לחיצה על המספר העוקב תגיעו לקובץ רשומות קודם, כעת מה שצריך לעשות זה רק ללחוץ על הכותרת של אחד מהפוסטים הרצויים והוא ייפתח בפניכם.

שיטה נוספת : ללחוץ על אחד הפוסטים ופשוט לעבור אחורה עם החיצים שיש בתחתית כל פוסט.

האמת? זה אחד מהבלוגים היחידים ששווה להתאמץ בשבילם .

 

וכעת סיימנו.

יום רביעי היום, החשמונאי כבר מנג`ס שעיסא מאשפוז יום לא יחכה לי (וברור שהוא כן כי הוא מת עליי בדיוק כמו שאני מתה עליו ולא משנה כמה אאחר הוא תמיד יחכה לי עם חיוך וחיבוק ועירויים מוכנים..).

אז אני מאחלת לכולכם אחלה יום. אני אחזור מן הסתם בהמשך, לא בדיוק לכאן (יש לי שעורי בית מתוקים), אבל נהיה בקשר...

 

שיהיה לכולכם בוקר טוב עם גשם של זהב.

תודה שהייתם כאן איתי

אריאלה פיקסלר אלון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת