00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

סופגניות ולהיות

18/11/2009
 
 
בכל ארוחת בוקר היינו טורפים לחמניות מכל הסוגים עם גבינת שמנת ולקינוח סופגניה (או בשפתם `דונאטס`) אז פלא שחזרתי עם 4 ק"ג על הבטן? טוב, תרגיעו, 2 כבר ירדו וזה מזלי. עולה מהר ויורדת מהר .
 
נדיר בכלל למצוא בית מלון אמריקאי בכלל וניו יורקי בפרט עם ארוחת בוקר, ובכלל המלון הזה פנינה בין פנינים. באמצע מנהטן ולא יקר לעומת המחירים של 350 ו 450 דולרס ללילה. כן, למרות המשבר הכלכלי המלונות במנהטן יקרים ביותר.
 
וודאי שיש מלונות יותר זולים אך לא רצינו לישון בקווינס או בניו ג`רסי לדוגמא ולטבס ולרכב (מלשון אוטובוס או רכבת תחתית / עילית). היה חבל לנו על הזמן.
 
הנוחיות והזמינות להיות במרכז מנהטן היה חשוב לנו מכל.  
 
 
וכל ההקדמה הזו למה? כי בסוף שבוע געגע אורי, הרי הוא הצמוד, כמה הוא רוצה לחזור לניו יורק. מה הפלא? גם אני מוכנה כבר משלשום, והזכיר ככה בדרך אגבית את הסופגניות שאכלנו כל בוקר. בטח הזכיר, מה, הוא עלה במשקל או אני? ממתי בכלל גבר עולה במשקל?  
 
 
אז הבטחתי סופגניות וקיימתי. יצאו מעולות, רכות ואווריריות.
 
מי אמר שצריך לחכות לחנוכה?
 
 
 
 
 
סופגניות בניחוח תפוזי
 
4.5 כוסות קמח מנופה
3/4 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות עם חצי כף מים
1/2 כוס חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
80 ג` חמאה רכה
2 כפות ליקר קוואנטרו
קליפה מגוררת מתפוז אחד
 
 
אבקת סוכר
1 ליטר שמן לטיגון עמוק
למילוי: ריבה, דבש, שוקולד או as is
 
 
 
בקערה גדולה, רצוי זכוכית, להניח את הקמח המנופה פלוס המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים בשנית.
 
 
ליצור גומה בקמח. לשפוך לגומה את הנוזלים כולל הליקר, הביצים, הסוכר, קליפת הפרי והחמאה.
 
ללוש היטב במשך מספר דקות עד גמישות. לכסות בניילון נצמד או מגבת את הקערה ולהניח במקרר למספר שעות.
 
 
להוציא את האויר מהבצק ע"י תפיחות. לרדד את הבצק על שיש מקומח לגובה של 2 - 1 ס"מ. לקרוץ עיגולים מהבצק ולהניח על תבנית שטוחה. לכסות שוב במגבת או בניילון נצמד ולהניח לתפיחה שניה כמחצית השעה.
 
 
 
 
לחמם את השמן בסיר עד בעבוע. להוריד את גובה האש לבינוני נמוך ולהכניס לסיר את הסופגניות. לטגן כ 3 דקות מכל צד.
 
להכניס את הריבה פנימה בעזרת שקית זילוף או מזרק פלסטיק. לפזר מעל אבקת סוכר.
 
 
*את הבצק אפשר לשמור במקרר יומיים, אז תשמרו מקום בבטן . . .
 
 
 
ואפרופו ניו יורק ואוכל גם, מי לא מכיר/אכל את הפסטרמי של כץ?
 
 
 
ומי לא שמע על 
 
 
 
 
ומי שמע בכלל על פנטה בטעם בננה? תודו שזה הזוי לחלוטין.
 
 
 
 
ומי לא שמע עליה?
http://www.sarabeth.com/restaurants.asp
 
 
 
 
ומי לא טעם  cupcakes (השוק של צ`לסי) 
 
 
 
 
קטן, הא? (בשוק של צ`לסי)
 
 
 
 
תהנו.
 
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת