00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת קרם על קרם

כן, כן, אני יודעת שאת העוגה הזו ראיתם כבר במיליון ואחת גרסאות בכל בלוג או פורום שעוסק באוכל.
אממה, את המתכון לעוגה הזו קיבלתי מחברה טובה לפני בערך 15 שנה, הרבה לפני עידן הפורומים והבלוגים, והיא מצויינת ומאז אני מכינה רק אותה.  רוב הגרסאות שראיתי בנט מאד דומות, ההבדלים נובעים בכמות הביצים (+- 1), בכמות הסוכר של התחתית או בחלק מהמרכיבים של הקרם העליון. אבל זו בדיוק אותה גברת בשינוי קל של האדרת.
מה גם שאחותי היקרה הכינה לכבודי את העוגה הזו היום (שני), וביחד עם זר בלונים וברכת "יום הולדת שמח" תלויה במשרד שלי, היא הפתיעה אותי ועשתה לי שמח.
אז מה יותר מתאים מאשר לשחרר לאוויר את המתכון לעוגה הטעימה הזו שחיכתה יפה בסבלנות לתורה ברשימת המתכונים שמחכים לפרסום?
 
קבלו אותה! עוגה פשוטה, טעימה וחגיגית לכל יומולדת או סתם לשבת. (שימו לב שבעוגה גם אין קמח, כך שהיא מתאימה גם לפסח)
 
אגב, זו עוגת הפשרה בבית שלי. בת אחת שלי אוהבת עוגות שוקולד והשניה אוהבת רק עוגות קרם. העוגה הזו מהווה פשרה לדרישות של שתיהן .
 
 
 
עוגת קרם על קרם
 
מצרכים:
לבסיס
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (80 גר`)
 
לקרם וניל
1 קופסא שמנת מתוקה 38% (250 גר`)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גר`) 
1 כוס חלב
זוכרים את הטיפ שלי?... גוזרים את קופסאת השמנת לכל אורכה, שופכים את השמנת לקערת המיקסר ומודדים בקופסא הריקה את החלב. הקופסא מכילה בדיוק כוס. כך חוסכים בכלים מלוכלכים  
 
לקרם שוקולד
1/4 כוס חלב
25 גר` חמאה
100 גר` שוקולד מריר
1 כף ליקר שוקולד *לא חובה
 
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס - מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את האינסטנט ומקציפים עד שנטמע בביצים, מוסיפים את החלבונים ומקציפים עד לתערובת חלקה ותפוחה.
מעבירים את התערובת השוקולדית לתבנית אפיה קפיצית מס` 26 משומנת, ואופים כ-25 דק` בטמפ` של 180 מעלות.
מכינים קרם וניל-הקצפה של השמנת ביחד עם האינסטנט והחלב עד לקבלת קרם יציב. כשהבסיס מתקרר לחלוטין מורחים עליו את קרם הוניל.
מכינים את קרם השוקולד - ממיסים בבן מארי את השוקולד עם החלב והחמאה, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומורחים על קרם הוניל.
אני ממליצה לשים שקף בתבנית לאחר אפית החלק התחתון ולפני מריחת הקרמים. לקרר את העוגה היטב ולהוציא את השקף כשהעוגה קרה ויציבה. כך תתקבל עוגה יפה וחגיגית.
 
תערובת הבסיס והבסיס לאחר אפיה
 
 
 
תהנו
 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
אגב, הכנסתי סקר בעיניין כמות התמונות ברשומות הבלוג
בצד ימין למעלה, אשמח אם תענו עליו.
תודה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

90 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת