00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כלבה זקנה לומדת טריקים חדשים

בישול הונגרי

ידוע כי ההונגריות הן בשלניות דגולות. זה די מפתיע, כי במטבח ההונגרי משתמשים במעט מאד תבלינים. פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, פלפל אנגלי ןעלי דפנה. ההונגריות עושות נפלאות עם המלאי הזה. ההונגריות ידועות גם כאופות מחוננות. העוגות שלהן הן תאווה לחיך ולעיניים.

 

מאחר שגדלתי בבית הונגרי הכרתי את המאכלים המופלאים בשמותיהם: סקיי גולאש, קוצקש קפוסטה, רקוט קרומפלי ועוד. רק מהשם אפשר לרייר.

 

אמי טוסקה היפה היתה הונגריה מבטן ומלידה. היא דיברה הונגרית צחה, עברית במבטא מלעילי, כפי שקישון אמר. היה לה טעם טוב בלבוש, סנוביות ללא כל סיבה ריאלית, ידע בגרמנית ואהבת אופרה. היה לה גם חוש הומור מרושע במיוחד.

 

כשאמי היפה טוסקה פגשה אדם חדש היא לבשה הבעה מהורהרת, פזלה קלות בעיניה הירוקות ןבחנה אותו בשקט גמור. ואז היא ידעה לחקות אותו בצורת ההליכה, בשפת הגוף ובצורת הדיבור והקול. החיקויים מן הסתם לא החמיאו לאובייקט, ולכן היא הציגה את הדמויות כשהאובייקט לא היה בסביבה.

 

רק את הדמויות שלנו הציגה ממש בפנינו וכך למדתי שאני גוררת רגליים וזורקת את כף רגלי השמאלית החוצה לפני שאני מניחה אותה על הריצפה. אחי טומי`קה שמט כתף כשהלך, ובחיקויה של אמנו טוסקה היפה הוא די דמה לגיבן מנוטר דאם. אנחנו היינו מתפקעים מצחוק, למרות שנדמה לי שהיום כבר היו עושים מזה עניין, ואולי דר` קדמן היה משסה בנו איזו עובדת סוציאלית.

 

אמי היפה טוסקה, הונגריה, לא ידעה לבשל.

 

אמא בישלה פירה תפןחי אדמה. היא קלתה לחם על האש ומרחה אותו בשום, אמא עשתה רוטב עגבניות שחומם מקופסה ונחשב לתוספת לגיטימית לבשר. לעיתים היה מרק עוף, בנוסח פולני.

 

אמא למדה משכנותינו הרומניות להכין ממליגה.מאז אכלנו ממליגה כל יום: בחלב, בשמנת, בגבינה. ממליגה חמה וממליגה קרה.

 

נדמה לי שלאחי טומי`קה ולי היה בילדותנו צבע כתום משהו.

 

אבא אהב את אמי היפה טוסקה,וגם היה איש נעים באופן כללי. מעולם לא בא בדרישות קולינריות או בדרישות אחרות כלשהן. אבל כשהממליגה היומית נחתה בצלחתו הוא התנצל בנימוס והכין לעצמו את המנה האהובה עליו: קפה ציקוריה בחלב, אותו מזג לצלחת עמוקה ואכל בכף יחד עם חתיכות לחם שהוא פרט לתוך "המרק".

 

לא פלא שאבא היה קטן ושחור.

 

בשבתות, לאחר הממליגה, יצאנו לטייל. בילוי אחר לא היה. הלכנו: אמי היפה טוסקה, בהירה וגבוהה, אבי הטוב, קטן ושחור ושני ילדים כתומים.

 

אמא הכירה בכך שאבי די כעור,אבל חשבה שטומי`קה ואני יפים כנזר הבריאה. אנחנו האמנו לה כי היינו קטנים וטפשים,וגם כי היא היתה מאד משכנעת.

 

בבגרותי אני מתבוננת בתמונות הילדות שלנו, ויש לי ספיקות לגבי כושר שיפוטה: טןמי`קה היה כחוש, צלעותיו בלטו מגופו ועיניו נראות רדופות. אני הייתי עגלגלה, שלא לומר שמנה וחזירית, ולי פנים מזרח אירופאיות טיפוסיות: עגולות ושטוחות כצלחת. מאחר שהתמונות ד`אז הן בשחור לבן, לא רואים למזלנו שהיה לנו צבע של ממליגה.

 

כשבגרתי ונשאתי, החלטתי שאני אהיה בשלנית. הכי טובה שיש. קודם כל מילאתי את ארוני בכל התבלינים האקזוטיים ששמעתי עליהם.

 

אחר כך זרקתי אותם כשפג תוקפם. קראתי מרשמים במסירות. לא תמיד הבנתי על פי המצרכים אם אני אופה עוגה או מבשלת מרק.

 

זרקתי יותר תבשילים משאפשר למנות. ואם לא זרקתי בעצמי זרקו אותם הסועדים.

באמת רציתי לגמור בהפי אנד.למשל: היום אני טבחית מקצועית בהילטון! אבל לא כך קרה.

 

נסתרות הן דרכי הגנום האנושי: לא ירשתי את יפיה המרהיב של אמי טוסקה, אלא את השקיות השחורות מתחת לעיניים של אבי הטוב.

 

לעומת זאת יכולות הבישול שלי עברו בגנים ישר מאמי היפה טוסקה לידי השמאליות.

 

נעים לי לסיים בכל זאת בנימה אופטימית: כל הכבוד לצה"ל!

 

מה זה שייך? אז ככה: הבנים שלי היו החיילים היחידים בצה"ל, אשר בשבת, כשהאוכל של אמא היה בצלחתם, התגעגעו בקול רם למטבח הצה"לי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל המיזנטרופית אלא אם צויין אחרת