33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

"ספגטשוקה" או "שקשוקרוני" בקיצור ספגטי עם שקשוקה

אצל סבתי בבית, היה ארגון לימי השבוע. לכל יום מימי השבוע, היתה עשיה קבועה וגם הבישול היה מותאם לגודל העשיה באותו יום (פעם, אספר על זה). בבית אימי, ממסורת זו, נותר רק יום אחד בשבוע. ביום חמישי, יום הניקיון היסודי של הבית יש ארוחה ללא בשר, ארוחה חלבית בעיקר.
ואצלי כמובן, לא נשארה מהמסורת הזו דבר. לא מלאכות בית קבועות ולא בישולים קבועים.
בעיקר אילתורים לפי מצב הרוח.
לכן, מגיעים לפעמים למצב שרוצים להכין ארוחה, אבל, ממש לא רוצים להשקיע, אלא כזו שתיהיה טעימה, מהירה, מזינה, בריאה, נאה לעין, יאכלו בשקיקה בקיצור הכל, רק בלי עמידה ארוכה,הכנות, מלאי מצרכים והשקעה.
לא להתקרב לגורמה או מאכלי עמים ועדות מורכבים.
משהו פשוט, פשוט וקליל, קליל.
במקרים כאלה מגייסים את הכוח הישראלי "תושיה המצאתית"! ויוצרים את הסינרגיה (איזה מילים!!!) המתאימה למצב: "ספגטשוקה" או "שקשוקרוני" או ספגטי עם שקשוקה או למי שמעדיף שקשוקה עם מקרוני.
טוב, אני מניחה שממש הבנתם את הרעיון.
אם כך,להכנה
 
לבשל ספגטי.
יש המון מתכוני "שקשוקה", אם יש לכם אחד טוב במיוחד שלא רוצים להחליפו, דלגו הלאה להמשך. 
לשקשוקה
 
1 עגבניה חלוטה וחתוכה לקוביות
5 פטריות שמפניון פרוסות
1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1/4 כרוב לבן פרוס דק.
(אפשרי: גמבה, בצל, קישוא..)
ביצים
 
להקפיץ את הירקות המוצקים ולבסוף להוסיף את העגבניות.
 
בינתים להכין את הרוטב
2  עגבניות חלוטות ומרוסקות
1 רסק עגבניות (מוכן - 100 גרם)
1 שן שום מעוכה
1 כף רוטב
1 כפית פפריקה מתוקה אפשרי כמובן גם חריפה
כוס מים
מלח פלפל שחור
לערבב היטב וליצוק מעל הירקות המוקפצים. 
להביא לרתיחה ולהוריד את החום.
לתת לכל המרכיבים זמן הכרות והתמזגות.
ליצוק את הביצים לתוך התערובת
לכסות את המחבת לכ-10 דקות.
את הספגטי לסנן
את השקשוקה להניח מעל לספגטי עם הרבה רוטב.
כמובן שניתן עוד להשביח, על ידי גירור גבינת פרמזן או גבינה מלוחה.
 
בלחיצה על התמונה, הפתעה!
 
 
מתקבלת ארוחת צהרים/ערב, שמתאימה לכולם (כולל צימחונים) ולכל מזג אויר.
 
בתאבון.
 
טיפ`טן: אם רוצים לפנק או להתפנק - טיפול ווטסו יעשה את העבודה בענק!!!
מאוד ממליצה בכלל ואצל אוסי בפרט.
http://www.water-touch.com/watsu.html

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת