00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קצת מזה וקצת מזה וזה

עוגיות ליד הקפה


"שבת בבוקר, יום יפה, אמא שותה המון קפה, אבא קורא המון עיתון ..." ואם כבר שבת (כמעט) ואם כבר קפה ועיתון אז שיהיה משהו טעים ליד. אני מצאתי את העוגיות המופלאות האלה בבלוג הנהדר של Siammmm שציינה שם שהמקור של קרין גורן אבל אני עשיתי כמה שינויים כך שאביא את הגירסא שלי לכפתורי פקאן ומייפל.


החומרים הדרושים:

200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום בהיר דמררה
2 כפות סירופ מייפל
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות קמח רגיל לא תופח
קורט מלח
180 גרם אגוזי פקאן, גרוסים במעבד המזון לפירורים קטנים
אבקת סוכר, לציפוי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מעבדים את כל החומרים לבצק
מקררים את הבצק לפחות חצי שעה
יוצרים כדורונים קטנים מהבצק (חשוב שיהיו קטנים) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, לא צריך מרווחים גדולים ביניהן היות ואין מה שיתפיח אותן
אופים  18-20 דקות, איך יודעים שהעוגיות מוכנות? הופכים עוגיה אחת ובודקים שהתחתית מוזהבת
מקררים היטב
מצפים את העוגיות באבקת סוכר אבל מי שחוסך בסוכר יכול לוותר על זה, הן מעולות גם בלי זה.

וזה מה שנראה מחוץ לחלון הבוקר, הולך מצויין עם קפה, עיתון ועוגיות טריות

שבת שלום

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק זיקוקית תפוס אלא אם צויין אחרת