00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טורט אננס חגיגית

בחודשים אוקטובר ונובמבר המשפחה שלי חוגגת המון ימי הולדת. אם זה לנכדים ואם זה לנו האחים שנולדנו כולנו בתווך של חודש ימים.
בדרך כלל משימת הכנת עוגות היום הולדת נופלת עלי ובכל פעם אני מנסה לגוון ולחדש. הכייף הוא שלי .
את העוגה הזו הכנתי לכבוד יום הולדתו של אחי שחל בתחילת החודש.  חיפשתי עוגה פשוטה כזו עם טעם של פעם. עוגת שכבות עם קצפת באמצע, קצפת מעל וקישוט של פירות. כמובן שתותים עלו מיד למחשבתי אבל כידוע זו לא העונה כך שמהר מאד עברתי לאננס.
לקחתי טורט קלאסית ושיניתי את מיץ התפוזים למיץ אננס. קישטתי והרטבתי את העוגה באננס ויצאה עוגה גבוהה, חגיגית וטעימה.
 
 
טורט אננס חגיגית
 
מצרכים:
5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה)
1/2 כוס מיץ אננס מקופסאת שימורים
 
לקישוט:
פלחי אננס חתוכים משומרים
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 שקית אינסט` פודינג וניל
1 כוס חלב
 
אופן ההכנה:
את הביצים מקציפים בהדרגה עם הסוכר במשך כ-7-8 דק`, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 
לאחר שהקצף מוכן וחזק מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי ערבול.
מורידים מהירות במערבל ומוסיפים את הקמח לסרוגין עם מיץ האננס בהדרגה, עד להטמעת הקמח בבלילה.
משמנים תבנית קפיצית מס` 26 בשמן או חמאה, מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דק`.
מורידים טמפ` ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.
שימו לב - אם העוגה נהיית שחומה בחלק העליון אך עדיין לא מוכנה, יש לחפות אותה בנייר אלומיניום רפוי (כלומר להניח את הנייר מעל ולא להדק לתבנית).
בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם.
 
הרכבת העוגה:
לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין חוצים אותה לשני חלקים בדיוק במרכז.
אני עושה זאת בעזרת חוט תפירה/ריקמה פשוט.  עוטפים את העוגה במרכזה בעזרת החוט בדיוק במרכז, עושים קשר ומושכים את שני קצות החוט לסגירת הקשר כך שהוא עובר במרכז העוגה ומחלק אותה לשני חלקים (ראו תמונות). מושכים את החוט החוצה, ומרימים את החלק העליון בזהירות לצלחת אחרת.
מרטיבים את החלק התחתון במיץ אננס / חלב, מורחים קצפת בנדיבות, מפזרים חתיכות אננס וסוגרים את העוגה עם החלק העליון.
מרטיבים גם את החלק העליון, מצפים שוב בקצפת ומקשטים.
  
 
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה והאוורירית
 
חותכים את העוגה ל-2 בעזרת חוט. כך יוצא ישר ומדוייק.
 
מרטיבים את החלק התחתון, מורחים בקרם ומקשטים באננס
 
מוכן!
 
 
בתאבון ויום הולדת שמח .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת