00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

כבד קצוץ

כבד קצוץ

"חשמונאיקי, בוא מהר" !!

"מה מאמי,   מה קרה" ?

"תראה, המכנסיים נופלות ממני, רזיתי" !!!

"תראי לי"

"הנה" ...

"לא מאמי, פשוט הגומי של המכנסיים נהרס , אז"....

"לך מפה, לא שאלתי אותך מה קרה, רק רציתי להראות לך" !!!

"אבל את קראת לי"

"אבל רק שתראה, לא שתגיד מה אתה רואה".

"הלכתייייי" !

"יותר טוב ! לך! קישטא!  יא לא יודע לפרגן שכמוך" !

 

גברים !

מה כבר ביקשתי ? אי אפשר לשקר?

מה הוא בא לי עם ה-"בדיוק" הזה שלו, מי בכלל שאל אותו ?

זה בדיוק כמו שכשהוא יחמיא לי על איזו עוגה אני אתחיל לזמזם לו שיש בה ביצים וזה מסוכן לכולסטרול וגם יש בה סוכר וזה לא טוב לסוכרת או לכרס שמן הסתם אוטוטו תעטר את גופו הסקסי , אה, עכשיו נזכרתי : יש בה גם שוקולד וזה לא טוב לכושלאמא של הלב שלו, ונורא כדאי לו להיזהר כי בעיות לב יש לדוד יגאל וסוכרת יש לדודה שולה (זאתי עם השפם) ,  וכולסטרול יש לשכנה של אמא שלו מימין והוא נורא חייב להיזהר כי הרי זה גנטי וגם מדבק...

למה לא לשתוק?

למה להחריב את השמחה?

כולה מה אמרתי?  שרזיתי?

אז אומרים : נכון, את התשובה היפה לבר רפאלי , ודי.

להיכנס ללמה אני ככה , או למה זה לא נכון זו רשעות לשמה.

חשמונאיקי רשע !

רשע!

רשע!

רשע!

 

ואח"כ הוא עוד רוצה שאני אכין לו כבד קצוץ.

את הכבד של אחותו הצולעת תיכף אקצוץ ואגיש לו (אפילו על מגש של כסף ונצנצים סגלגלים...)

אז מה אם הוא אוהב את זה?

אם כבר הדדיות אז עד הסוף, מה, לא?

 

 

אז כן, הוא ביקש ואני כמו סתומה שאומרת אמן על כל מה שהוא מבקש- הכנתי.

מה, למה לא להכין ?

למה להתמנייק?

בד"כ הוא חמוד, נכון  שיש לו סטיות לפעמים, אבל הוא גבר וכידוע זוהי סיבה מקלה.

הרי איך   שהם נולדים ובברית חותכים להם- נגמר! כגודל השריטה בברית כן גודל השריטה בראש ...

אז הכנתי לו  והנה, גם אתם עוד מעט תוכלו להכין  ...

 

 

אז ככה, יש לי שני "סוגי כבד קצוץ" , האחד מלכותי והשני פושט (אבל לא פחות טעים).

היום אני אביא לכם דווקא את הפושט, כי הוא הכי "נגיש" וישים" לעקרת הבית הפשוטה [בשני צריך להתארגן מבעוד מועד עם כמה מוצרים מהקצב (כגון: שמאלץ ו/או גריוואלאך)  ואת זה אני שומרת באמת לאירועים מיוחדים], אז שנתחיל ?

יאללה....

 


כבד קצוץ :

חומרים :


1/2
 קילו  כבדי עוף טריים ונקיים
 4
בצלים קצוצים
1
 בצל (נוסף) קצוץ דק
 
2-3 כפות שמן
 4
ביצים קשות
מלח ,ופלפל שחור גרוס (הרבה) , צ`ילי גרוס
 1
כף  דבש

אופן ההכנה :
אם שומרים כשרות מתחילים בצליית הכבדים.
במחבת יבשה על חום נמוך שמים את השמן ומחממים מעט.
מוסיפים את  4 הבצלים הקצוצים ומטגנים עד הזהבה.
מוציאים את הבצל הקצוץ  ולאותה מחבת מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד להשחמה.

מתבלים במלח, פלפל (בלי לפחד) וצ`ילי גרוס.
מצננים.
טוחנים במטחנת בשר או קוצצים בסכין את כל החומרים, כולל הביצים הקשות וכולל הבצל הטרי. מוסיפים את הדבש (או מעט סוכר).
מה שחשוב זה לערבב כמה שפחות, כדי שזה לא ייהפך לעיסה.
טועמים, מתקנים תיבול.
זה טעים כשהטעם מעקצץ בלשון.

את הכבד הקצוץ - טעים מאוד להגיש על צנים עם מלפפון חמוץ.
מעדן אמיתי.

זהו, בתאבון.


 

יאללה חבריקוס וחבריקס, יומי היום מטורף (אבל ממש) ואני כבר עפה מפה ,

אז שיהיה לכולנו יום נפלא וגשם של זהב.

 

 תודה שהייתם כאן איתי

אריאלה פיקסלר אלון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת